2

Eestisse rajatakse NATO küberharjutusväli

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

KüberkaitseNATO arendusväejuhatuse ülem kindral Palomeros ja kaitseminister Mikser täna Walesis pärast lepingu allkirjastamist. Foto: kaitseministeerium

Kaitseminister Sven Mikser allkirjastas täna NATO tippkohtumisel Walesis NATO arendusväejuhatuse ülema kindral Jean-Paul Palomerosega ühiste kavatsuste lepingu, millega hakatakse ette valmistama Eestisse NATO küberharjutusvälja loomist.

"NATO küberharjutusvälja loomine Eestisse tähendab, et Eestis hakatakse läbi viima NATO õppuste küberharjutusi ning välja õpetama NATO küberkaitseeksperte," ütles kaitseminister Sven Mikser. "Sellega suureneb alliansi jalajälg Eestis ning siia koondub veelgi enam rahvusvahelist küberkaitse-alast ekspertiisi."

Küberharjutusväli on virtuaalne keskkond, kus saab viia läbi küberkaitse väljaõpet alates spetsialistist kuni strateegilise otsustustasemeni. Keskkond lubab anda nii individuaalset väljaõpet kui ka kokku harjutada küberkaitse meeskondi.

Tallinnas paiknevat harjutusvälja saavad kasutada nii NATO tervikuna kui ka kõik liikmesriigid oma küberõppuste ja üksuste sõjalise väljaõppe tarbeks.

NATO küberkaitseõppuste korraldamist võimaldav harjutusväli rajatakse Eesti kaitseväe küberharjutusvälja baasil. 2012. aastal rajatud kaitseväe küberharjutusväli on NATO Euroopa liitlaste seas unikaalne harjutuskeskkond, kus on korraldatud mitu rahvusvahelist ja kõrgetasemelist küberkaitseõppust. Küberharjutusvälja kasutavad NATO suurim küberkaitseõppus Cyber Coalition ning NATO küberkaitsekoostöö keskuse õppus Locked Shields.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Mart
Mart

Miskal kukub veel üks pisar Sotsi F1 etapil.Jehuuu.Edu Eesti arvutimänguritele.Pihkva lennusalk lendab reaalsetel lennukitel.
Urmas ma luban ebasobilikud sõnad kustutada me elame ju demokraatlikus riigis kus kõik lubatud.

Mart
Mart

BLA

wpDiscuz