Video: Läänemaa koolipoiss sai Obamalt ainsana autogrammi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Noarootsi vallas Sutlepas elava 10-aastase Kristo Tsarentsi unistus oli kohtuda Ameerika presidendiga. Täna sai kohtumine Kadriorus presidendilossi ees teoks. USA president Barack Obama pidas Kristoga südamliku vestluse ning andis mälestuseks autogrammi.

„Kohtumise teostumine on meie jaoks täielik müstika,” ütles Kristo ema Signe Tsatrents Lääne Elule. Ta oli presidendi kantselei töötajalt küsinud, et kuidas tema poeg väljavalituks osutus, kuid vastuseks nenditud vaid muheledes: „Ta ju kirjutas kirja.”

Autogrammi saanud Kristo muutus kohe ka meediamagnetiks. ETV tegi eile pikema erisaate Obamast ning üheks stuudiolülaliseks oli ka Kristo. "Just nimelt stuudiokülaline nagu mõni minister,” lausus ERRi uudistejuht Urmet Kook.

„Muidu on tore, aga tähelepanu keskpunktis olla on ikka üpris jube tunne,” ütles Signe Tsarents.

Tsarentsilt võttis intervjuu ka üks Vene ning üks Saksa telekanal ning Soome ajakirjanik. „Oleme maailma tähelepanu keskpunktis,” naeris Signe Tsarents.

Barack Obama allkiri on Kristo autogrammide kollektsioonis teine. „Maire Aunaste oli esimene, siis kui ta koolis käis lastega kohtumas, siis andis,“ lisas Signe Tsarents.

Üks ajakirjanik tahtnud Tallinnas Kristolt Obama autogrammiga fotot ära osta. Hinnapakkumiseni ema sõnul siiski ei jõutud. „Sõltumata hinnast – me ei müü seda,“ oli ema Signe resoluutne.

„Tahan väga kohtuda Ameerika presidendiga, sest olen tema suur fänn ja mulle meeldib Ameerika. Ema küll ütles, et sellise inimesega kohtumine saab olema võimatu missioon, aga kui midagi väga tahta, tuleb anda endast 110 protsenti,“ kirjutas Kristo presidendi kantseleile saadetud kirjas.

„Sain presidendi kantseleist kirja, et ma saadaksin neile oma telefoninumbri, et nad tahavad minuga isiklikult rääkida. Võite ette kujutada, mida ma tol hommikul tundsin,“ meenutas Signe Tsarents.

Ema saatis oma numbri ja umbes tunni pärast helistati ning öeldi, et on olemas unistusi, mida on võimalik täita. „Saime edasised juhised, et mis kell ja kus olla,“ ütles Signe Tsarents. „[Kantselei ametnik] lubas, et paneb meid hea koha peale istuma, kuid ei julge lubada, et teda [Barack Obamat] käega katsuda või pilti teha saab. Aga me valmistame end ette, et juhuks, kui peaks võimalust olema, saame selle ära kasutada.“

Tsarentsitel oli igaks juhuks ka allkirja tarvis oma tindipliiats kaasa võetud. Ning kätt sai Kristo USA presidendiga kah suruda. „Ma ei tea, millal käsi pesen,“ naeris Kristo täna õhtul, kui ta Tallinnast Lääne Elu toimetusse oli jõudnud.

Lisaks käetlemisele oli Kristo ka Ameerika Ühendriigi presidendiga vestelnud.

„Küsis, kui vana ma olen, aga mina sain aru, et ta küsis, kuidas mul läheb,“ meenutas Kristo ning tunnistas, et oli Obamaga kohtumisel ikka närvis küll. „Siis ma ütlesin, et „good“.“

Video ja fotod: Urmas Lauri

obama autogramm 2014-09-03 18.25.34 obama autogramm  2014-09-03 18.25.44

Läänemaa poiss ja Obama 045 Läänemaa poiss ja Obama 050

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sander rehepapp
5 aastat tagasi

Oh neid noori poisse. Kas me siis sellist Eesti tahamegi?

Ivar Läll
5 aastat tagasi

Tahan Ka Ameerikase seal saab neegreid maha lasta

Andres Laansalu
5 aastat tagasi

tulen öösel sutlepa külla sulle

sander
5 aastat tagasi

kristo,wow tubli poiss!!!!!

Oi -oi- oi !
9 aastat tagasi

TORE, et meie seas on veel unistajaid !
Pole vaja lugeda õelutsejate kommentaare !
TUBLI, KRISTO ja teda toetav pere !

i
9 aastat tagasi
Reply to  Oi -oi- oi !

Laps ja Lapsevanem pole seda karnevali korraldanud see on selge. Probleem hakkab sellest et neid unistusi hakatakse suures mängus inimestega manipuleerimiseks ära kasutama

!?!?
9 aastat tagasi

Miks te nii õelad olete inimesed??? Ta ei taha eestist ära saada vaid ameerikat külastada korra. Ema peab ju rääkima kui laps on närvis ja ei oska ise midagi öelda!

maha
9 aastat tagasi

Loll

...
9 aastat tagasi

ÕNNE!

kriimsilm
9 aastat tagasi

Igal oma tee…Ka minul unistus Ameerikas käia.Kadedusega kellegi unistusi tappa pole vaja.Eestlasteks jääme nagunii ja kodu jääb koduks.Äge lugu-kui tead,mida tahad,saadki!

Triin
9 aastat tagasi

Ema, laske lapsel ka suhelda ja enda mõtteid väljendada, tapate niimoodi tema enda motivatsiooni.