0

Lääne- ja Järvamaa noored arutasid valimisea langetamist

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lääne- ja Järvamaa noortekogude kokkusaamisel Läänemaal oli arutelude põhiteema valismisea langetamine.
 

„Noored olid üldiselt päri valimisea langetamise ideega,“ võttis Järvamaa noortekogu esimees Riin Luks kokku Läänemaa ja Järvamaa noorte aktivistide arvamused. „Järvamaa noored hakkavad käima mööda kohalikke koole ja otsustasime teha infopaketi valimisea langetamise idee kohta koolinoortele,“ tutvustas Luks Järvamaa Noortekogu ideed valimisea langetamise teadlikkuse tõstmisest. 

 
„Järvamaa noored ootavad valimisea langetamist kohalikel valimistel,“ kinnitas Luks, tuues näiteks Paide ja Imavere noortevolikogud, kes juba on avaldanud heakskiitu Riigikogus algatatud valimisea langetamise ideele. „Paide Noortevolikogus osales koosolekul üheksa liiget, kellest kõik olid hääletusel idee poolt,“ lisas Luks.
 
Septembris tuleb Riigikogus esimesele lugemisele Põhiseaduse muutmise eelnõu kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel valimisea langetamiseks. Eelnõu vastuvõtmisel saavad 16-aastased noored osaleda kohalike omavalitsuste valimistel juba 2017. aastal.
 
Järvamaa noortekogu käis sel nädalal Läänemaal külas. Tutvuti siinse noortekogu ja noorsootöö korraldamisega, peeti ühiseid arutelusid ja muuhulgas külastati Marimetsa raba.
 
Riin Luks
Järvamaa Noortekogu esimees

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz