0

SEBi uuring: lätlased ja leedulased on auto ostmisel kokkuhoidlikumad kui eestlased

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

SEB panga uuring näitab, et 20 protsenti eestlastest kavatseb soetada auto hinnaklassis 10-20 000 eurot, lätlastest ja leedulastest plaanib seda teha ligikaudu 10 protsenti. Üle poole Lätis ja Leedus autoostu kavandavatest inimestest ei planeeri kulutada rohkem kui 5000 eurot.

„Kuna Eestis ostetakse uuemaid ja kallemaid autosid, siis on liising endiselt kõige populaarsem autoostu finantseerimise valik, mida kasutab üle poolte autoostjatest,“ lausus SEB Liisingu tegevdirektor Ainar Leppänen.

„Leedus planeeritakse autoostule kulutada vähem raha ning vaadatakse vanemate kasutatud autode poole. Lätlased on oma soovidelt sarnasemad eestlastele, kes võimalusel eelistavad vähemkasutatud autosid,“ kirjeldas Leppänen.

Eestis, Lätis ja Leedus osales uuringus 2754 inimest, 944 meest ja 1810 naist vanuses 18-79.

Evelin Allas, SEBi kommunikatsioonijuht

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz