0

USA saadab Balti riikidesse 600 sõdurit koos raskerelvastusega

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

USA sõjaväelasedUSA sõdurite rotatsioon Ämaris. Oktoobris vahetavad õhudessantväelased välja Texases Fort Hoodis asuvad maaväe 1. ratsaväediviisi 1. brigaadi üksused. Foto: Eesti Kaitsevägi

Ameerika Ühendriigid saadavad oktoobris kolmeks kuuks Balti riikidesse ja Poola 600 sõdurit koos tankide, lahingumasinate ja soomustransportööridega, kirjutab Stars and Stripes.

Rahustamaks Euroopa liitlasi, kes tunnevad end Venemaa sõjaväemanöövrite tõttu ohustatuna, saadetakse Balti riikidesse ja Poola umbes 600 armee esimese brigaadi esimese ratsaväedivisjoni sõdurit, teatas Pentagon kolmapäeval.

Väed ja nende varustus, kuhu kuuluvad tankid M-1 Abrams, jalaväe lahingumasinad ja soomustransportöörid, saadetakse Euroopasse oktoobris osalema kolmekuulises treeningharjutuste seerias.

Sõdurid, kes baseeruvad Texases Fort Hoodis, asendavad umbes 600 dessantväelast armee 173. õhudessantbrigaadist, mille baas on Itaalias Vicenzas. Dessantväelased on viinud läbi õppusi Poola, Läti, Leedu ja Eestiga alates aprillist.

Lisaks maavägedele on USA saatnud Poola hävitajaid F-16 osalenud NATO õhuturbemissioonil Balti riikides.

"Seda saame kinnitada, et sellised üksused tulevad koos tankide, jalaväe lahingumasinate ja soomustransportööridega, aga see tuleb mitme riigi peale. Kui palju ja milliseid sõdureid ja lahingutehnikat millisesse riiki täpselt tuleb, see ei ole praegu veel selge," ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Artur Jugaste BNS-ile. Jugaste sõnul selgub see info lähiajal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz