4

Ligi andis Palo mõttele regionaalsetest maksuerinevustest hävitava hinnangu

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Urve Palo (7)Minister Urve Palo ja Ridala vallavanem Toomas Schmidt Kiltsi lennuväljal. Foto: Arvo Tarmula

Olles üleeile visiidil Läänemaal, mille suurim tööandja PKC Eesti teatas äsja tehase sulgemisest, ütles majandusminister Urve Palo, et oleks viimane aeg alustada avatud diskussiooni võimalike regionaalset arengut toetavate maksuerinevuste üle. Rahandusminister Jürgen Ligi vastas sellele eile, et tegemist on üsna mõttetu meetmega, kirjutas Eesti Päevaleht.

„Riik suunabki raha Tallinnast ja Harjumaalt välja, hoides elukeskkonna kvaliteedi ühtlasema. Aga poliitikud, kes ütlevad, et maksud on majanduse kontsentreerumise põhjus või et nemad saavad inimese eest ära otsustada, kus too elada tahab, kahjuks eksitavad oma valijat,” sõnas Ligi.

„Värske näide on Haapsalust, kus tööjõu vähesus võrreldes suurenenud tellimustega sundis PKC tehast tootmist koondama, kohalik poliitik (Ligi vihjab ilmselt Haapsalu volikogu juhile Jaanus Karilaiule – toim) aga vehib visalt valitsuse suunas sama maksuerandite jutuga, vastutamata millegi eest, mis on kurvas olukorras täiesti küüniline. Soovitan südametunnistust kõigile poliitikutele, kes tahavad korraga kulusid suurendada ja makse vähendada, esitamata ühelgi juhul ühtki arvutust,” ütles ta.

Palo viitas üleeile, et riik ja omavalitsused peavad senisest rohkem keskenduma maapiirkondades ettevõtluse arendamisele ja otsima lahendusi, kuidas luua rohkem töökohti.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Mart
Mart

Meie suur jumal Ligi on otsustanud.

.....
.....

Ikka “keskid”ja SD-d ja nii edasi…Inimesi polegi enam?Nagu sõja ajal vastuluure,ei ,veel hullem…

oma
oma

SDEl ja Keskil siin ühine nägemus. kes keelab selle raudtee siis kohe ära teha?

Nii,et
Nii,et

unista edasi!?

wpDiscuz