Läänlased kindlustasid Kasari sprindil osade sarjade võidud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Egert jakobi, erakoguEgert Jakobi Kasari sprindil. Foto: Erakogu

Pühapäeval toimus Kasari sprint, mis oli KR Racingu poolt ülihästi korraldatud. Ilm oli super,vahelduva pilvisusega aga õnneks vihma ei sadanud.

Rada oli 2240 meetrit pikk ja sõideti seda vastupidi eelnevatele aastatele,mis tegi selle võrdseks kõigile kes eelmistel aastatel seal võistelnud.

Kohale oli tulnud 67 võistlejat, kes kõik püüdsid punkte viies erinevas sarjas. Kuna punktiseisud on hooaja lõpus küllaltki pingelised siis oli iga rajal veedetud sekund tähtis.

EALi karikasarjas kindlustas omale 2014. aasta kokkuvõttes esimese koha 2WD-s klassis Marko Kukuškin ja SU karikavõistluste arvestuses esimese koha Kalle Kruusma.

Võistlemas oli läänlasi seitsmes võistlusklassis kokku 13 ja nagu ikka viimasel ajal, oli meid kõige rohkem stardis SU klassis kus 13 startinu seas oli läänlasi rajal kuus.

2WD-a klassis tegi oma sprindidebüüdi Rainar Leibak, kes pidi leppima seitme startinu seas viimase kohaga, Rico Rodi oli viies.

4WD klassis oli stardijoonel 13 sõitjat ja nende seas ka Kaido Saul, kelle koduklubi korraldas võistluse. Tema saavutas 11. koha.

2WD–s klassis oli pingeline heitlus algusest lõpuni kuna nii mõnelgi sõitjal oli võimalus Eesti Autospordiliidu sari võita. Esimeses voorus võitis Marko Kukuškin ja siis teistes voorudes tema konkurendid ning lõpus olid punktid sellised, et Kukuškin saavutas Kasaril kolmanda koha ja sellest talle piisas sarja võitmiseks.

SU klassis olid rajal kõik hetke sarjade favoriidid ning algas heitlus kohtade pärast.

Viimasel ajal head kiirust näidanud Egert Jakobile tema enda sõnade järgi nn valetpidi sõidetav rada ei istunud ja kokkuvõtteks saavutas ta neljanda koha.

Seekord istus see rada viimasel ajal mitte kõige paremini läinud Kalle Kruusmale, kes võttis kohe esimeses voorus kindla võidu ja ka teises voorus võidu kus selgitati paremusjärjestus ülipingelises heitluses. Kolm esimest Kruusma, Värva ja Roos, sõitsid ühte sekundisse aga neid lahutas vaid kuus kümnendikku.

Rauno Uustalu näitas sellel võistlusel üles head kiirust, kahju et kolmanda vooru sõidu rikkusid ära tehnilised probleemid ja ta ei saanud startida ning nii pidi ta lõpetama kuuenda kohaga. Martin Jaanus oli kimpus tehniliste probleemidega ja lõpuks 11. koht, Hillar Kruusma 12. ja Andres Kruusma 13. koht.

Järele on jäänud veel Vasalemma rahvasprint, mis toimub 6. septembril ja korraldajaks Igaühe Terviseklubi. Vasalemma sprint kuulub nelja erinevasse sarja: Lääne regiooni MV, Hepa Cup, SU karikavõistlused ja Moskvich Liiga.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments