Läänemaa meister naiste jalgpallis on Palivere

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa naiste jalgpallimeister selgus Lihula kultuuripäevade raames.

Selle aasta Läänemaa parimad naiste jalgpallivõistkonnad selgusid Lihulas. Lihula kultuuri ja spordipäevade raames toimunud meistrivõistlustest võttis osa neli naiskonda.

Ka käesoleva aasta naiste meistrivõistluste kohta võib öelda, et tooni annavad samad kohad, kus seda pallimängu õrnemasoo esindajad eesmärgistatult kaua aastaid ka mänginud on.

Palivere-Taebla, Lihula ja Martna on need kantsid, kus veel naiste jalgpall populaarne on. Sümpaatne on ja esile tuleb tõsta, et jalgpallist tunnevad siirast rõõmu väikese Martna tublid tüdrukud ja et Lihula suudab juba mitmendat tiitlivõistlust välja panna koguni kaks võistkonda.

Kuigi Läänemaa pealinna võistkond mängib koguni Eestimaa Rahvaliigas, siis omaette võistkonda paraku Läänemaa esivõistlusteks kokku ei õnnestunud saada.

2014. aasta meistrivõistlused, olid näiteks Martna õpetaja Enn Kerge sõnul ühed huvitavamad.

Kui eelmistel aastatel on Palivere SK suutnud Lõuna-Läänemaa JK kindlalt alistada, siis tänavustel meistrivõistlustel oli mäng ülihuvitav ja Palivere tagas endale võidu ja ühtlasi ka meistritiitli 0:1 kaotuseisust välja tulles 2:1 võiduga.

Muide, saalimeistrivõistlustel napsas sellel aastal esikoha just Lõuna-Läänemaa JK. Seega on kaks klubi hakanud nö lähenema.

Pronksmedalid jagasid Lihula Gümnaasiumi/Lõuna-Läänemaa JK ja Martna tüdrukud, pronksmedalid kuulusid Lihula tütarlastele!

Palivere SK: Raina Türkel, Meline Sirkel, Ulrika Tülp, Maarja Lai, Ly Munskind, Merilin Korpe, Liis Lõhmus, Anna-Maria Tamm, Kairi Korpe. Treener Väino Munskind.

Lõuna-Läänemaa JK:Maarja Jalakas, Riina Kopti, Agnes Siigur, Sandra Pärnpuu, Anni Ratas, Kai Simpson, Karis Üksvärav, Karmel Üksvärav, Karin Mänd. Treener Jaanus Getreu.

Lihula G/LLJK: Regle Kurnim, Karita Üksvärav, Anna Luuk, Brita Pikla, Marjana Kuldsaar, Mariliis Nikkel, Marian-Merit Ring, Inga-Garmen Küttmann, Johanna Lipp, Gertu Küttmann, Hedi Tammsalu. Treener Jaanus Getreu.

Parimaks mängijaks tunnistati Kai Simpson, parim väravakütt oli Ulrika Tülp ja parim väravavaht Raina Türkel.

Võistlused korraldas Spordiliit Läänela ja viis läbi Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi. Kohtunik oli Zan Vjasemski.

Jaanus Getreu

Fotod: Enn Kerge

Naiste jalgpall palivere enn kerge
Naiste jalgpalli MV 2014. Palivere naiskond.
Naiste jalgpalli MV 2014. Vasakult: Ulrika Tülp, suurim väravakütt, Raina Türkel, parim väravavaht, Kai Simson, parim mängija. Enn kerge

Naiste jalgpalli MV 2014. Vasakult: Ulrika Tülp, suurim väravakütt, Raina Türkel, parim väravavaht, Kai Simson, parim mängija.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jalkapliks
9 aastat tagasi

Haapsalu naiskond ei võtnud osa, sel lihtsal põhjusel, kuna nad ei saanud võitskonda kokku. Sest pool Läänemaa JK naiste tiimist kuuluvad Lääne-Nigula valda ja nagu igal aastal on Lääne-Nigula vald teinud oma tiimi. Sellel aastal küll Palivere SK nime all. Ja ühiselt koos mängime naiste rahvaliigas.

Lugeja
9 aastat tagasi

Kuumus on vist teinud Küssaga oma töö! Küssa peaks ennast minema jahutama veidi, siis saab ka mõistus selgemaks.

Tervo
9 aastat tagasi

Kas sina küssa oled millegagi üldse kursis? Või oled lihtsalt viriseja ja vinguja, tee sporti.

Küssa
9 aastat tagasi

Siis võikski kirjutada et maakonna meistrivõistliused õuejalgapallis. Päris jalgpallisdt on asi ikka õige kaugel. kes sa Jaanus oled?

Vastus küsijale
9 aastat tagasi

Mängiti formaati 6 + 1 ehk kuus väljakumängijat + väravavaht. See on nn.õuejalgpalli formaat. Väljak väiksem, mängu, mänguaeg lühem, vahetused jooksvalt. See ei ole midagi Läänemaale ainuomast, selles formaadis peetakse ka rahvusvahelisi võistlusi, näiteks Virtsu JK osalemine kevadel turniiril Hollandis .Haapsalu (Läänemaa JK) naiskond tõesti ei osalenud, tuleb nende endi käest otse küsida, miks.

Jaanus
9 aastat tagasi

Kes sa Küssa oled?. Aga olgu, platsil 6, väravas 1, nagu õuejalgpalli reeglites kirjas. Ka nii mängitakse! Haapsalu naiskonnast ei tea tõesti midagi, äkki olid rannas….

Küssa
9 aastat tagasi

Kui palju siis võistlejaid platsil oli, kui võistkonnas on üheksa naist? Minu teada mängitakse ikka 11 mängijaga platsil. Eks pakazuhha oli.Ja kus oli Haapsalu naiskond?