Vormsi sai EASilt seltsimaja remondiraha

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi vallavalitsus sai EASilt 28 400 eurot toetust, et korda teha halvas seisukorras seltsimaja. Vald ise lisab toetusele 5000 eurot.

Vallavanem Tanel Viks ütles, et peatselt kuulutatakse välja riigihange ja kui kõik läheb hästi, saab jõulupidu pidada juba soojas ja remonditud seltsimajas. „Saame siis maja pidevalt kasutada,” ütles Viks.

Seltsimaja katus on juba varem vahetatud, garderoob ja tualetid on rahuldavas seisukorras, aga see on ka kõik. Et hoone saaliosa kütab puuküttel kaminahi, langeb talvel sisetemperatuur alla nulli ja maja ei saa kasutada. Nüüd on kavas paigaldada soojuspumbad.

Saal ja lava saavad uue moodsa valgustuse, siseruumides tehakse sanitaarremont. Kasutusele võetakse saali rõdu, mis praegu on jagatud mitmeks väikeseks ruumiks.

Saali kasutatakse seltsitegevuseks, seal on Vormsi kooli kehalise kasvatuse tunnid, seal antakse etendusi ja kontserte, näidatakse kino ja korraldatakse vastuvõtte. Seltsimaja on saare ainus hoone, mis mahutab nii suurt hulka inimesi.

Korda tehtud rahvamaja võimaldab elavdada Vormsi kultuuri- ja seltsielu. Saab korraldada pereüritusi ja pakkuda toitlustust. Spordisõbrad ja rahvatantsijad saavad pärast treeningut end pesta.

Valla kanda jääb ka remonditud rahvamaja sisustamine. Hoone välisseinad vajavad lisasoojustust, aga see jääb mõne järgmise projekti tööks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments