Lihulas algasid kultuuripäevad

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula Foto: Arvo TarmulaLihula. Foto: Arvo Tarmula

Lihulas teisipäeval alanud kultuuripäevade kavas on senisest enam spordivõistlusi.

„Sellepärast on ka kultuuripäevad nimetatud kultuuri- ja spordipäevadeks,” sõnas Lihula kultuurimaja direktor Tiina Lobja.

Pühapäeval kell 15 algavad Lihula kooli staadionil üle-eestilised kuulitõukevõistlused Lihulast pärit kettaheitja ja kuulitõukaja Aleksander Kreegi mälestuseks. 25. juunil möödus Kreegi sünnist 100 aastat.

„Meie püüdlus on pidada üle hulga aja üks suurem kergejõustikuvõistlus Lihulas ja mälestada Aleksander Kreeki,” sõnas Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi juhatuse esimees Jaanus Getreu.

Võistluseks tuuakse Pärnust kohale kuulitõukering. Võistlema on lubanud tulla Eesti esiviisikust Karl Koha ja Fred Vali, läbirääkimised käivad ka Eesti värske meistri Kristo Galetaga. Peakohtunik on samuti Lihulast pärit Rein Aule.

Enne kuulitõukevõistlust kell 10 hommikul algavad Läänemaa meistrivõistlused naiste jalgpallis, mis Getreu sõnul on vähemalt sama huvitavad, kui tõotab tulla kuulitõuge.

Populaarsust on võitmas mullu taaselustatud Lihula legendaarne motokross, kuhu on registreerunud tükk maad rohkem võistlejaid kui mullu. Motokross algab laupäeval kell 11.

Tiina Lobja sõnul on aegade üks menukamaid reedeõhtune autode orienteerumisvõistlus.

Reedel kell 18 pakutakse Lihula keskväljakul traditsioonilist torti, mis kaalub tänavu 15 kilo. Mullu 25kilost torti ei jaksanud rahvas ära süüa ja nüüd tellis Lobja väiksema, aga kallima napoleonitordi.

Mitu üritust on tantsuhuvilistele. Laupäev on Ants Maripuu ja Inda Mölderi algatatud seltskonnatantsu päev. Pärast seda näeb vanamuusikaansambli Rondellus ajaloolisi tantse ansamblilt Saltatores Revaliensis.

Neljapäeval ja reedel juhendab noori tantsuhuvilisi Lihulast pärit tantsija Argo Liik, kes esines ka tänavu Eurovisionil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Helgi Tõnnemaa
9 aastat tagasi

Kuhu on jäänud Lihula Lillkirja Seltsi üritus,mis juba 4. korda
LIHULA LILLKIRJA FESTIVAL,mille näitus algas 5. augustiga ja mida külastas 5.- 10.augustini pea-aegu 500 külastajat lõppes võistutikkimisega. Toimus ka uue teise raamatu esitlus . See oli ja on väga tõsine osa Lihula kultuurist .
Sündinud läänlane elan Tallinnas.