PKC Eesti käivitab koos Töötukassaga esmaspäevast nõustamisprogrammi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

Majanduskriisi ajal pidi PKC Haapsalu tehas saatma töötajaid sundpuhkusele, kuid juba üle aasta on tehases juhtmekeerajaid olnud puudu. Foto: Arvo TarmulaMajanduskriisi ajal pidi PKC Haapsalu tehas saatma töötajaid sundpuhkusele, kuid viimastel aastatel on tehases juhtmekeerajaid olnud puudu. Foto: Arvo Tarmula

Autotööstusele juhtmeköidiseid valmistav rahvusvaheline PKC Group sulgeb käesoleva aasta lõpuks Haapsalu tehase ning PKC Eesti jätkab tööd Keila tehases, mille insenerikeskus hakkab edaspidi lisaks PKC Groupi Euroopa tootmisele vastutama ka kõigi Brasiilia uute toodete juurutamise eest, teatas rahvusvaheline PKC Group täna hommikul Helsingi börsile.

Läänemaa üks suuremaid tööandjaid, PKC Eesti sulgeb käesoleva aasta lõpuks Haapsalu tehase kuna jätkuv kliendibaasi konsolideerumine ja muutunud ostukäitumine seavad järjest suuremaid nõudmisi tehastelt eeldatatavale paindlikkusele, mida Haapsalu tehas, arvestades tööjõu saadavust ning tootmise mastaapi, tulevikus pakkuda ei suuda.

„PKC Eesti jätkab tootmist Keila tehases ning pakub 100-120 Haapsalu tehase töötajale võimaluse tööd Keila tehases jätkata, olles valmis korraldama transporti Haapsalu ja Keila vahel,“ teatas PKC Eesti juhatuse esimees Lauri Rohtoja Läänemaa omavalitsustele saadetud kirjas.

Rohtoja sõnul annab Haapsalu tehas tööd 347 inimesele ning seoses tehase sulgemisega on PKC Eesti sunnitud septembrist aasta lõpuni järk-järgult töötajaid koondama. „Koondatavate koguarv selgub, kui on teada, kui paljud töötajad soovivad ja saavad tööd Keilas jätkata,“ kirjutas Lauri Rohtoja.

„PKC Eesti püüab omalt poolt igati kaasa aidata, et kõik Haapsalu tehase töötajad leiaksid endale kiiresti sobiva töökoha. PKC Eesti mõistab olukorra keerukust nii igale töötajale kui ka tervikuna Haapsalule ja Läänemaale. Püüame oma inimesi võimalikult palju uue töökoha otsingutes toetada ja abistada,“ teatatakse kirjas.

Esmaspäevast käivutub praeguste töötajate nõustamisprogramm

Rohtoja selgitas, et PKC Eesti on kavandanud koos Töötukassaga nõustamisprogrammi, mis käivitub 11. augustist ning kus käsitletakse kindlustushüvitist koondamise korral, koondamisteatega tööotsija staatust, ravikindlustust, töötuna arvele võtmist, töötuskindlustushüvitise temaatikat, töötutoetusi ja tööturuteenuseid.

„Töötukassaga koostöös on meil plaanis edaspidi korraldada ka vastavalt huvile ja vajadustele Tööotsija töötubasid, milles osalejad saavad ülevaate tööturust, näpunäiteid sellest, kust tööd otsida, soovitusi ja abi kandideerimisdokumentide koostamiseks ning töövestluseks valmistumiseks,“ kirjutas Rohtoja omavalitsusjuhtidele.

Oktoobris korraldab PKC Eesti koostöös Töötukassaga Tööpakkumiste päeva, millele kutsub ja kaasab piirkonna teisi ettevõtjaid, kes töökäsi vajavad.

PKC Eesti Haapsalu tehase 36 töötaja elukoht Lääne-Nigula vallas. „Kuigi osa neist jätkab eeldatavasti tööd PKC Keila tehases, on siiski tegemist suure arvu inimestega, kes lähiajal nõu ja tuge vajavad,“ seisab Lääne-Nigula vallavanemale saadetud kirjas.

PKC Eesti juhatuse esimees Lauri Rohtoja tegi vallavanemale ettepaneku kohtumiseks, et leida koos inimeste jaoks sobivaid lahendusi ning kindlustada koondatavatele nii tugi uue töökoha saamiseks kui ka omavalitsuse igakülgne abi ja vajadusel laialdane sotsiaalne toetus.

Karilaid: Süüdi on rahandusminister

PKC Eesti Haapsalu tehase sulgemist kommenteeris ka Keskerakonna juhatuse liige Jaanus Karilaid. „See on ehe näide sellest, kui vabariigi valitsusel puudub sisuline regionaalpoliitika. See tähendab, et pole loodud stiimuleid hoidmaks ettevõtlust väljaspool Harjumaad,“ teatas Karilaid. „Oleme juba liiga palju aega kaotanud maksuerisuste loomisega väljaspool Tallinna nn kuldset ringi.“

Jaanus Karilaid kinnitas, et otsene süü PKC Haapsalu tehase sulgemisel on reformierakondlasest rahandusministri Jürgen Ligi liigne jäikus.

„Kahju, et valitsus vaatab kapitali kontsentreerumist pealinna ümber abitult pealt. Valitsuse peamine aur läheb poseerimisele uute relvaostude ja Euroopa tipppoliitikute taustal,“ kommenteeris Karilaid. „Abitus, ükskõiksus ja välispoliitiline eputamine on tänase valitsuse kolm juhtivat märksõna.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Delfi: Jaanus Karilaid ja Jürgen Ligi astusid suletud PKC tehase üle sõnasõtta | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] tugevaid emotsioone ka poliitikute seas – keskerakondlane ja Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid süüdistab juhtunus rahandusministrit, Ligi paneb aga vastu, et Karilaid ei küündi temaga arutlema, vahendas […]

kala
9 aastat tagasi

Marobel varsti ka kinni , nendel ju läheb kõik toodang venemaale.

jag
9 aastat tagasi

karilaid ajab poliitikat mingu ja tõõtagu seal ag mis pkc siis logistika ja inimestesse suhtumine alla miinust ag täida plaani see jutt ei ole rusikaktega vehkimine pärast lahingut ag nii see ongi kas keegi on konkreetselt õelnud mis kes kellega EI mix leedu parem jne ok edu pkc

võimas
9 aastat tagasi

allamäge minek, aga üks mees tahtis hirmsasti elada sellises kriisis, aga nüüd pages brüsselisse leivaisade seljataha

kusti
9 aastat tagasi

Tassige veel neid juudapoegade investureid siia. Eelmine aasta sai see firma ju eesti parima ettevõtja tiitli ;))) Pange tähele varsit hakkab tööhõive amet koolitama seda kuidas endale kirve ja saega maja ehitada, kuidas kitse või lehma lüpsta ja kuidas pahe puu pulgaga tuld teha ja leiba küpsetada. Ülejäänu teevad ära internet ja hiinlased.

Janar
9 aastat tagasi
Reply to  kusti

Kustile 10 punkti 10-st.

Aga
9 aastat tagasi
Reply to  Janar

mida peale maja,söögi ja tule koldes on siis inimesele veel taris.Ja millega hiinlastele selle eest maksta kui naturaalmajandus tagasi tuleb?

Heino
9 aastat tagasi

Mis töötubadest te räägite, kas CV koostamise töötuba annab tööd? Läänemaa Töötukassasse soovitan küll mitte minna!

Jürgen
9 aastat tagasi
Reply to  Heino

Tõsi. Pole mõtet minna töötukassasse. Pigem libistan õlle ja olen töötu.