Ottomar Ladva mängib maleolümpal esimesel laual

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti mees- ja naismaletajad osalevad praegu Norras Tromsøs 41. maleolümpial, mis algas 1. augustil ning kestab kuni 14. augustini. Läänemaa maletaja, 17aastane Ottomar Ladva mängib Eesti koondise esimesel laual, tema isa Ailar Ladva on aga naiskonna kapten.

Eesti meeskond mängib koosseisus Ottomar Ladva (1. laud), Tarvo Seeman (2. laud), Ilja Vovk (3. laud), Jüri Krupenski (4. laud) ja Roman Jezov (5. laud). Meeskonna kapteniks on Kaido Külaots.

Meeskond on keskmise reitingu tabelis 82, kokku osaleb 172 võistkonda (teatavasti ei esine seekord meie kõige kõrgeima reitinguga maletajad Kaido Külaots, Meelis Kanep, Aleksandr Volodin) ja enamus riike tippkoosseisudes (Carlsen, Aronian, Kramnik, Topalov, Nakamura, Leko jne).

Viie vooruga on Eesti meeskond kogunud kaks võitu, kaks viiki ja ühe kaotuse, mis annab 49. koha.

Avavoorus said meie mehed tulemusega 3,5:0,5 jagu Cote d'Ivoire'ist. Järgmine voor Moldovaga lõppes 2:2, Mehhikoga 1:3 ja Jeemeniga 2:2 viigiga. Eile võideti Sudaani 4:0.

17aastane Ottomar Ladva on viiest partiist võitnud neli. Kaotus tuli meie esinumbril vastu võtta moldaavia suurmeistrilt Bologanilt.

Eesti naiskond on võistkonna keskmise reitinguga 136 osaleva võistkonna seas 47. Võistkond mängib koosseisus Mai Narva (1. laud), Monika Tsõganova (2. laud), Triin Narva (3. laud), Tatjana Fomina (4. laud) ja Regina Narva (varu). Naiskonna kapteniks on Ailar Ladva.

Eesti naiskond mängis Katariga 4:0, Itaaliaga 1:3, Albaaniaga 3,5:0,5, Liibanoniga 3:1 ja eile Sloveeniaga 2,5:1,5 ning on hetkel 4 matšivõiduga 18. kohal. Esimesel laual maletav Mai Narva on võitnud viiest partiist kolm.

Mängudega jätkatakse reedel, mil eestlastel on juba väga tugevad vastased. Mehed kohtuvad Rootsiga ning naised USA-ga. Mängida on jäänud veel kuus vooru.

Pildigalerii võistlustelt.
Tulemused.

Fotod: Monika Tsõganova

Maleolümpia monika tsõganova (2) Maleolümpia monika tsõganova (1) Maleolümpia monika tsõganova (3)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ottomar Ladva sai maleolümpial rahvusvaheliseks meistriks | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Haapsalu noormees Ottomar Ladva mängis esimest korda Eesti malekoondise esimesel laual. […]