Haapsalu triatlonil sai esikoha tugev rattasõitja Emeri Lepp

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Üheksandat korda peetud Haapsalu triatlonil oli tänavu stardis enam kui poolsada võistlejat. Traditsioonilisel võistlusrajal, kus tuli läbida 350 m ujudes, 20 km rattasadulas ning 4 km jooksusammul, osutus seekord kiireimaks Emeri Lepp.

Juba stardihetkest peale sööstis Lepp kohe oma teed, ujudes lähikonkurentide ees endale ette enam kui pooleminutilise edumaa. Lepp oli ka ainus, kes 350 meetri ujumisdistantsil Väikeses viigis suutis vähem kui viie minutiga toime tulla.

Rattarajal sai Lepp konkurentsitult päeva parima aja ning tema edumaa suurenes veelgi. Toomas Lelovi sõidetud teine rattaaeg oli tervelt kaks minutit liidri omast nõrgem.

Jooksurajale läks Lepp suures eduseisus ning tema võit näis olevat enam kui kindel. Siiski suutis Toomas Lelov võistluse põnevaks teha, sest jooksudistantsil oli ta Lepast koguni 2 minutit 50 sekundit kiirem. Esikoht oli Lelovil juba käeulatuses, kuid finišijoon saabus tal liiga vara.

Võitjana lõpetanud Emeri Lepa lõppaeg finišis oli 52 minutit 28 sekundit. Lelov pidi talle teisena alla vanduma 16 sekundiga. Kolmandana finišeerus Aivar Koppas ajaga 0.55,02.

Parimate läänlastena olid Indrek Reinbach Ristilt ajaga 0.58,24 kaheksas ning talle üheksa sekundiga kaotanud haapsallane Heigo Hein üheksas.

Võistkondi oli rajal kaks. Risti võistkond sai ajaga 0.55,19 üldarvestuses neljanda koha ning võistkond Paralepa Sõbrad oli ajaga 0.55,46 viies.

Naiste arvestuses pretendeerisid Haapsalu triatloni võidule õed Rahel ja Laura Kallas, kes on sel hooajal varemgi mitmel võistlusel esikohale konkureerinud. Enam kui kolm minutit kiirem rattaaeg tagas seekord edu Rahel Kallasele, kes sai kirja aja 0.59,44. Teisena ületas finišijoone Laura Kallas. Kolmas oli JK Paralepa värvides võistelnud Gerda Algre ajaga 01.07,54.

Noortest (M 16) oli kiireim üldarvestuses 38. koha saanud Argo Raie Harjumaalt, järgnesid läänlased Kristo Simulask ja Karl Markus Jõgil.

Vanemaist meestest (M 45) võidutses ajaga 0.59,07 Ivo Kivastik Raplamaalt. Üldarvestuses oli ta 13. JK Paralepa võistleja Agu Lehemaa oli oma klassi kolmas ajaga 01.03,11 ning Suusaklubi Sula värvides võistelnud Juhan Lukk ajaga 01.05,17 neljas.

Tänavuse Haapsalu triatloni läbis 57 võistlejat, mullu oli osalejaid 87.

Triatlon on terviklik ala

  • Triatlonis ei võida mitte tugev ujuja, jalgrattur või jooksja, vaid selleks spetsiaalselt valmistunud triatleet, kellel pole nõrka ala.
  • Enim on populaarsust võitnud standarddistants (1,5/40/10). Sellel distantsil võisteldakse tiitlivõistlustel (olümpiamängud, MM-etapid, EM), maailmakarika etappidel ning ITU punktivõistlustel.
  • Raudmehe (Ironman) distantsil (3,8/180/42,195) võisteldakse maailma mainekaimal triatlonivõistlusel Hawaii Ironmanil, samuti teistel WTC Ironmani võistlustel.

Fotod: Ülle Lass ja Margus Nerman

Triatlon (1)
Laste triatloni võitis Ida Tuule Jõgi. Foto: Ülle Lass
Triatlon (2)
Laste triatloni esikolmik: Ida Tuule Jõgi, Frank Aron Ragilo ja Eric Hein. Foto: Ülle Lass
Triatlon (3)
Juhan Lukk. Foto: Margus Nerman
Triatlon (4)
Trtiatloni võitnud Emeri Lepp asus juhtima juba ujumises. Foto: Margus Nerman
Triatlon (5)
Meeste esikolmik: Emeri Lepp, Toomas Lelov ja Aivar Koppas. Foto: Ülle Lass
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Eleri Lepp võitis võimsalt ka jalgrattasõidu. Foto: Margus Nerman
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gerda Algre (45) oli naiste arvestuses kolmas. Foto: Margus Nerman
Triatlon (8)

Naiste esikolmik: Rahel Kallas, Laura Kallas ja Gerda Algre. Foto: Ülle Lass

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments