Politsei: kodust lahkudes ning ööseks pange aknad ja uksed kinni

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

PolitseiSoojade suveilmadega on puhkuselainel olevate inimeste meeled vast pisut hajevil. Tegelikult on see ju mõistetav, sest millal siis veel lõõgastuda ja end muretumalt tunda. On loomulik, et puhkuse ajal soovime nii kehale kui ka hingele puhkust lubada ja akusid laadida. Kahjuks on aga neid, kes kipuvad seda pisut hooletut olekut ära kasutama ning panevad toime pahategusid.

Viimasel ajal on esinenud Pärnumaal juhtumeid, kus vargad on ära kasutanud seda, et sooja ilmaga on aken lahti jäetud. Nii on tõenäoliselt sisenetud esimesel korrusel asuvatesse korteritesse päevasel ja õhtusel ajal, siis kui kedagi kodus ei olnud. On aga ka näide öisest ajast, kus eramus on sees käidud ööseks lahti jäetud akna kaudu. Vargad on kaasa viinud mobiiltelefone, fotoaparaadi ning tahvel- ja sülearvuti.

Sellel vähesel suvisel soojal ajal, mis meil on, vajame võimalikult värsket õhku ööpäevaringselt. Selleks jäetakse kas päeval välja minnes eluruumid tuulduma või ööseks aknad valla. Kas see on alati aga kõige targem tegu? Paari eelnevalt toodud näite jätkuna soovitame päevasel ajal, kui kodust lahkute, eelkõige alumiste korruste aknad ja terrassiuksed sulgeda. Eramute omanikud ning kortermajade alumiste korterite elanikud peaks hästi läbi mõtlema ka öise tuulutamise. Kurb on ärgata, kui hommikul avastate, et öösel on avatuna hoitud akna või ukse kaudu külas käinud kutsumata külalised.

Kui eelmise aasta juulikuu 23 päevaga oli politseile Lääne prefektuuri tööpiirkonnas teada antud kuuest vargusest eluruumist, siis selle aasta juulis on selliseid vargusjuhtumeid 20.

Marge Kera
Pärnu kriminaaltalituse juht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments