Kristina Kuusk tuleb MMilt hõbedaga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13

Täna õhtul kaotas Eesti epeenaiskond Venemaal Kaasanis vehklemise maailmameistrivõistluste finaalis Venemaale 29:40. Eesti epeenaiskonda kuuluvad Irina Embrich, Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja haapsallanna Kristina Kuusk.

Eesti naiskonna tee finaali algas eile hommikul kindla võiduga 45:24 rootslannade üle. Järgmiseks vastaseks oli eelmisel MMil hõbedale tulnud Hiina, kellest suudeti üle olla lisaminutil saadud torkega. Hiinlannad alistati 31:30.

Poolfinaalis alistas Eesti Itaalia 42:32. Suurepärase töö tegi ära Irina Embrich, kes värske maailmameistri Rossella Fiamingo kiirustamise lõpuhetkedel oma kasuks pööras.

„Poolfinaali võit oli numbriliselt võimas, kuid kohtumine oli ikka võrdsete vastaste vahel ning väga tasavägine,“ ütles naiskonna peatreener Kaido Kaaberma pärast matši Lääne Elule.

Poolfinaalis muutus seis poole kohtumise pealt pinevaks. Kristina Kuusk astus rajale, kui seis oli 14:11, kolme minuti pärast andis ta järje seisult 17:13 Beljajevale üle. Beljajeva sai vastaselt kaks torget rohkem sisse ning Kirpu kui ta rajale astus, oli edu kahanenud vaid kahele punktile. Siiski õnnestus tal vahet torke võrra suurendada ning Embrichi ja Fiamongo minimatš algas seisult 23:20. Viimane minimatš kujunes tõsiseks võitluseks, sest Embrichil õnnestus koguda 19 ning itaallannal 12 punkti! Eesti võitis 42:32.

Eestlannade pääsemine finaali oli juba selgunud, kuid kellega kuldmedali pärast veheldakse, polnud veel teada, sest Ungari ja Venemaa kohtumine veel kesktis. Lõpuminuteil õnnestus Venemaal tasavägiselt kulgenud kohtumine 31:24 võiduks pöörata.

„Praegu on tüdrukud hotellis puhkamas, kella viie paiku [meie aja järgi kell neli] läheme spordisaali tagasi, enne finaali on vaja korralik soojendus teha,“ ütles Kaaberma.

„Tunne on võistluslik,“ lausus treener. „Tuleb ilmselt raske matš, kuid oleme kindlasti võimelised venelannasid võitma. Euroopa meistrivõistlustel me ju eelmisel aastal võitsime neid.“

Mullu juunis Horvaatias peetud vehklemise Euroopa meistrivõistlustel võitis Eesti veerandfinaalis toonast Euroopa esinumbrit Venemaad lisaaja järel 32:31. Poolfinaalis alistas Eesti kindlalt 44:39 Itaalia naiskonna. Euroopa meistri tiitli võitmiseks tuli jagu saada Rumeeniast 27:20.

Eile kella poole kolme paiku pärastlõunal polnud peatreeneril veel kindlat kava, kes ja mis järjekorras Venemaa vastu rajale astuvad. „Nuputan,“ lausus Kaaberma.

Võistkondlik vehklemine

  • Vehklemise võistkondliku paremusjärjestuse selgitamiseks peetakse üheksast minimatšist koosnev kohtumine.
  • Kummastki võistkonnast peab rajal käima vähemalt kolm sportlast, kohtumise jooksul võib teha vahetusi.
  • Minimatš kestab kolm minutit, misjärel jätkavad uued võistlejad.
  • Kui üheksanda minimatši järel on seis viigiline, jätkatakse lisaajal kuni esimese torkeni.

Kristina Kuusk

  • Sündinud 16. novembril 1985.
  • Ta tuli 2013. aastal epees Eesti naiskonna koosseisus (koos Erika Kirpu, Irina Embrichi ja Julia Beljajevaga) Euroopa meistriks.

Fotod: MM finaalturniiri videoülekande ekraanitõmmised

Screenshot 2014-07-23 18.22.35 Vehklemise MM epee naised Kaasan (1) Vehklemise MM epee naised Kaasan (2) Vehklemise MM epee naised Kaasan (3) Vehklemise MM epee naised Kaasan (4) Vehklemise MM epee naised Kaasan (5) Vehklemise MM epee naised Kaasan (6) Vehklemise MM epee naised Kaasan (7) Vehklemise MM epee naised Kaasan (8) Vehklemise MM epee naised Kaasan (9) Vehklemise MM epee naised Kaasan (10) Vehklemise MM epee naised Kaasan (11) Vehklemise MM epee naised Kaasan (12)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Martti
9 aastat tagasi

Tubli Kristina.Pilte vaadates vaatan et vastane vasakukäeline vehkleja.Kunagi kui mina veel selle spordiga tegelesin olid mulle vasakukäelised vastased nö. ebamugavad.Tublid olete.Super saavutus.Tahaks ka selles maskis olla tunda seda pinget,väsimust,võidu rõõmu,kaotuse valu,tagantjärgi tarkust,higi lõhna jne.

EPL: Tuksi laagris rõõmustati vehklejate hõbeda üle | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] 23.07/18:57 Kristina Kuusk tuleb MMilt hõbedaga […]