0

Eesti kodanikke Ukrainas allatulistatud reisilennukis ei olnud

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

1405674825257

Kiievlased toovad eile õhtust saadik lilli Hollandi saatkonna ette. Foto: erakogu

Välisministeeriumi andmetel eile Ukraina õhuruumis hukkunud Malaisia lennuki pardal Eesti kodanikke ei olnud.

Välisminister Urmas Paet avaldas kaastunnet reisilennuki tragöödias hukkunute lähedastele ja lennukis olnud inimeste kodumaa välisministritele. „Tegemist on kohutava tragöödiaga, mis ei tohi jääda kõigi asjaolude väljaselgitamiseta,“ lisas ta.

Paet rõhutas vajadust kiire sõltumatu uurimise läbiviimiseks, et tuvastada kõik asjaolud ja süüdlased. „Reisilennuki allatulistamine on koletu kuritegu. Süüdlased tuleb välja selgitada. Samas on selge, et ilma Ukrainale kallalekippumiseta ja konflikti mahitamiseta Ida-Ukrainas oleksid Malaisia lennukis olnud inimesed elus,“ ütles ta.

Malaisia reisilennuki tragöödia oli 17. juulil Ida-Ukrainas Venemaa piiri lähedal. Tõenäoliselt tulistasid lennuki alla venemeelsed separatistid, kes hoiavad enda käes Ida-Ukrainat.

Amsterdami Schipholi lennujaama esindajate sõnul oli õnnetuslennuki pardal 154 Hollandi, 43 Malaisia, 27 Austraalia, 11 Indoneesia, üheksa Suurbritannia, neli Saksamaa, neli Belgia, kolm Filipiinide ja üks Kanada kodanik.

Meeskonnaliiked olid kõik malaislased.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz