Revisjonikomisjon kuulutas Haapsalu linnapea kuulamise kinniseks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu volikogu revisjonikomisjon kuulutas homse linnapea kuulamise kinniseks.

„Revisjonikomisjon peabki kinnine olema, sest seal on dokumente, mida ei tohi avalikustada,“ ütles revisjonikomisjoni esimees Heinar Tuulberg ja lisas, et kinniseks kuulutamine oli komisjoni ühine otsus.

Kolm komisjoni liiget olid kinniseks kuulutamise poolt ja üks oli erapooletu. Erapooletu oli Tuulberg, kes kolmapäeva pärastlõunal oli selle poolt, et ajakirjanikud võivad ka ülekuulamisele tulla.

„Ma allun komisjoni otsustele, ma sel hetkel ei olnud veel teadvustanud, millega tegu on,“ ütles Tuulberg.

Haapsalu volikogu esimehe Jaanus Karilaiu sõnul annab istungi kinniseks kuulutamine komisjonile võimaluse analüütiliselt ja rahulikult hanget uurida. „Kõik võetakse diktofonidega linti ja huvilised saavad sellega tutvuda,“ ütles Karilaid.

Tuulbergi sõnul on nendega tutvumiseks vaja aga mõlema poole nõusolekut. „Niisama ei tohi majast midagi välja viia,“ ütles Tuulberg.

Revisjonikomisjoni liikmetele lisaks on kuulamisel ka IRLi esindaja. Tuulberg ei teadnud, kes see täpselt on, kuid Karilaiu sõnul on selleks Tiit Moor.

Karilaiu sõnul on kogu olukord ebatavaline. „Juba see, et volikogu annab revisjonikomisjonile midagi uurida, on ebatavaline,“ ütles Karilaid.

Haapsalu volikogu komisjonide töö on reeglina avalik, neid võib iga inimene kuulama minna.

Haapsalu linnavalitsus ostis hiljuti Rootsist aurupaadi 90 000 euroga, kuigi paadi müügihind oli umbes 30 000 eurot. Revisjonikomisjon hakkab uurima hanget, millega paat osteti vahendajalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik 2-le
9 aastat tagasi

Hipp-hipp hurraa! Oled täpne kütt ja ühinen sinuga…

Miks
9 aastat tagasi

on kohalikel omavalitsustel midagi vaja varjata oma ülalpidajate eest, kus kõik peab olema aus, seaduslik ja ka heakskiidu saanud linnakodanikelt? Kas see pole siis tsirkuse tegemine, kui varjatakse omavalitsuses tehtavat! Isegi ütleksin ausamalt – seadustest möödahiilimine ja linnakodanikelt raha väljapetmine. Meie endiste linnakodanike seast ja ka praeguste linnakodanike seas on inimesi, kes on küll ja küll toonud rootsist korralikku tehnikat lausa nii, et Rootsi riik on peale maksnud selle eest, et tehnika riigist välja viiakse. Kuna aga selle tehinguga ei oleks keegi linnavalitsusest kasu saanud, lasti asjadel minna Suklese valitud kasusaaja teed pidi.

suvitaja
9 aastat tagasi
Reply to  Miks

Miks, mine siis kohale ja ütle, et oled maksumaksja ja pead kinnisest uksest sisse saama: maksku see, mis maksab. Ütle, et sul on õigus ning nad on kohustatud ….. sest sina, linnakodanik, pead neid üleval ja maksad. Ja igaksjuhuks ära üle pinguta….

kodanik
9 aastat tagasi

Las Sukles kirjutab ise selle aruande. Ülejäänud kamp paneb allkirjad alla, mida siin veel arutada.

ohjah
9 aastat tagasi

Tiit Moor!!!! Kus endime majanduspolitseinik Mäesalu on? Selle asja võib juba eos lukku panna.

Kodanik+2
9 aastat tagasi

Rootslasest müüja väidab, et paat oli korras. Nipet-näpet pluss päästevestid ei maksa ju sellist raha. Luiskate nii et suu suitseb.

Mart
9 aastat tagasi

Isegi sellest 15 tonnist, mis käibemaksuna riigile maksti, oleks mõistliku ja täiesti legaalse diiliga võinud lahti saada. Sukul peaks maksude optimeerimise küsimuses ju sõpru jaguma, mõni neist lausa linna aukodanik. Suklese jaoks on parim kaitse alati olnud rünnak, ka see pole ju enam ammu mingi uudis.