0

Suvepealinn tervitas A. Le Coq Muhu Väina regatti päikselise suveilmaga

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Muhu väina kolmandal etapil Kuivastust Pärnusse püsisid läänlased oma võistlusklassides headel positsioonidel. Sõiduvõidu said oma klassis Haapsalu Jahtklubi jaht Luisa Henry Viireti meeskonnaga ja Haapsalu jahtklubi jaht Tuuli Olev Oolupi meeskonnaga. Haapsalu Jahtklubi jaht Edasi Koit Pautsi tiimiga jöudis ORC III grupis Pärnusse neljandana, kuid üldkokkuvõttes on Edasi teisel kohal.

Teisipäeval jätkus A. Le Coq 57. Muhu Väina regatt. Vaatamata osade purjetajate jaoks eelmise etapi hilistele, pigem varahommikustele finisheerumistele tuli teisipäeva hommikul kõigil taas starti minna, et Pärnu poole purjetada.

Kuivastu-Virtsu praamitee lähistelt teele saadetud laevastikul seisis ees vastavalt jahi suurusele 52-62-miiline distants, mida jahid sõitsid kaheksast kuni üheteistkümne tunnini ja esimesed jahid jõudsid Pärnusse kella 6 paiku õhtul.

Peavõistlusjuht Andres Taltsi sõnul oli teisipäeval suurepärane purjetamisilm. „Hommikul kell 10 kui laevastik Kuivastust startis, puhus lõunatuul 7-8 m/s ja jahid said vastutuules kenasti Pärnu suunas liikuma. Väiksed jahid purjetasid Pärnusse mandri ja Kihnu saare vahelt ja suured jahid tegid tiiru ümber Kihnu saare. Kihnu saare juurest alates said jahid soodsas taganttuules spinnakeride kummudes Pärnuni purjetada,“ lisas Talts.

ORC I grupis, kus võistleb 16 jahti, jagasid pärast 62-miilist purjetamist esikolmiku kohad Forte Kalev Jahtklubist Jaak Jõgiga roolis, Dago jahtklubi jaht Olympic Tiit Vihuli meeskonnaga ning Reval Cafe Kalev Jahtklubist Eero Panki juhtimisel. Korrigeeritud aegades oli vahe esimese ja teise koha vahel kaks minutit ja 39 sekundit, ning kolmas koht jäi maha kolm minutit ja 5 sekundit. Pärast kolme sõitu juhib mitmekordne Muhu Väina regati võitja Forte 5 punktiga, 10 punkti on Reval Café’l ja 13 punkti Dago Jahtklubi jahil Spirit Juss Ojala meeskonnaga. Vaid ühe punkti kaugusele jäävad kolmandast kohast kaks jahti – Olympic Dago Jahtklubist ja ja Sugar 2 Pärnu Jahtklubist.

Grupi ORC II jahid läbisid täna pea 58 miili ja parima koha sõitis välja Kalev Jahtklubi jaht Bossa Nova Margus Zuravljoviga roolis. Ühe minuti ja 41 sekundit kaotas Leedu jaht Jigy Jigy Sarunas Sodeika meeskonnaga. Omakorda 21 sekundit kaotas Jigy Jigyle Kalev Jahtklubist My-Car, mille roolis Andres Laul. Kolme sõidu järel on selle grupi liider Bossa Nova 4,5 punktiga, 10 punkti on Pärnu Jahtklubi jahil Merepärl, mille roolis Alari Akermann ning kolmanda koha jahil Adele jahtklubist Baltsail Aleksander Zolotoviga roolis on 15 punkti. Grupis võistleb 16 jahti.

ORC III grupis sai juba teise sõidu võidu kirja Leedu jaht Tango, mille roolis Aidas Narbutas. Kolm minutit ja seitse sekundit kaotas Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Kadri Andres Haaveli meeskonnaga. Minut ja kaks sekundit jäi maha Kalev Jahtklubi jaht Minni, roolis Andres Aavik. Pärast kolme võistlussõitu on 4 punktiga liider Tango, 7 punktiga on teisel kohal Haapsalu Jahtklubi jaht Edasi Koit Pautsi tiimiga ning kolmandal kohal 10 punktiga Kadri Andres Haaveli meeskonnaga Saaremaa Merispordi Seltsist. Grupis võistleb 12 jahti.

ESTLYS I grupis oli täna võidukas pärast 57 miili läbimist jaht Fanatic Kalev Jahtklubist Ain-Eke Jalasto meeskonnaga. Minuti ja viis sekundit kaotas Fanaticule Tessa Alar Ivansoniga roolis, ning vaid 22 sekundit jäi maha Aare Kööpi juhtimisel Sylvia, mõlemad jahid Kalev Jahtklubist. Kolme sõidu järel on suure edumaa teiste ees kasvatanud endale Tessa, kellel on 5 punkti. Sylvial on 14 punkti ja Venemaa jahil Mir Aleksandr Kulikoviga roolis on 18 punkti. Grupis võistleb 20 jahti.

ESTLYS II grupis, kus purjetab 17 jahti, tekkis reale jahtidele mittekorrektse märgivõtu tõttu õhtuks protestide lahendamine, mis muutis nende esialgset tulemust karistuspunktide võrra. Esimesena Pärnusse purjetanud Kalev Jahtklubi jaht Vesikaar Tanel Tammega roolis pidas kogu distantsil omavahelist lahingut teise Kalev Jahtklubi jahi Brigittaga, mille roolis Mikk Metstak. Esikoha sai siin grupis Tanel Kursi juhtimisel Põhjatäht Pärnu Jahtklubist vaatamata saadud karistusele. Siin grupis on pärast kolme sõitu liider Vesikaar 5 punktiga, Läti jaht Arabella Stanislav Backansiga roolis on teisel kohal 11 punktiga ja 3 punkti jäävad maha Pärnu Jahtklubi jaht Temper ja Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Liliann.

ESTLYS III grupi jahid läbisid Kuivastu-Pärnu distantsil 52 miili ning kiireim oli selle läbimises Haapsalu Jahtklubi jaht Luisa Henry Viireti meeskonnaga. Pea 4 minuti jäi Luisast maha Kalev Jahtklubi jaht Frida Andres Kõndiga roolis. Margus Tasa juhitud Mercurius Saaremaa Merispordi Seltsist kaotas omakorda ca kaks ja pool minutit. Koondkokkuvõttes on siin liidripositsioonil Frida 6 punktiga, 11 punktiga on teisel kohal Haapsalu Jahtklubi jaht Aurora Pille Kaasi juhtimisel ja kolmas Luisa 12 punktiga.
I
Folkbootide klassis on nii kolmanda etapi kui ka koondkokkuvõttes esikolmik sama. Haapsalu jahtklubi jaht Tuuli Olev Oolupi meeskonnaga läbis 46-miilise raja ligi üheksa tunniga. Ligi nelja ja poole minutiga kaotas Tuulile Kalev Jahtklubi jaht Greta, mille roolis Mikk Köösel. Ligikaudu minuti kaotas omakorda Topu Pertti Neeroga roolis, samuti Kalev Jahtklubist. Koondkokkuvõttes on samal kolmikul punkte vastavalt 4, 6 ja 11.

Kolmapäev 16. juuli pakub kindlasti kõigile palju põnevust ja vaatemängu, kui regati neljanda etapina toimub algusega kell 12 lühirajasõit vastutuule-allatuule rajal.

Piret Salmistu

Fotod: Piret Salmistu

Muhuväin Piret Salmistu Muhuväin Piret Salmistu Muhuväin Piret Salmistu Muhuväin Piret Salmistu Muhuväin Piret Salmistu Muhuväin Piret Salmistu Muhuväin Piret Salmistu Muhuväin Piret Salmistu Muhuväin Piret Salmistu Muhuväin Piret Salmistu Muhuväin Piret Salmistu Muhuväin Piret Salmistu Muhuväin Piret Salmistu

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz