0

Laulu- ja tantsupidu: Imeline Pärt Uusberg

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

riinaRiina Tobias, Haapsalu kammerkoori laulja. Foto: Erakogu

Esmaspäevaks ei olnud ma lauluväljakul saadud emotsioonist veel välja tulnud. Tallinna vanalinna tänavail kõndides ja turistihordide harilikke toimetamisi vaadates püsis selg sirge ning näol laupäevasest rongkäigust jäänud naeratus.

Laulupeo parim osa oli minu meelest esimene kontsert, mille kavva olid peo juhid oma sinimustvalge pilguga valinud kõige õigemad lood. Ajalugu kõnetas laulude kaudu nii lauljaid kui ka, tundus, publikut väga. 

Sügavaimalt puudutas mind enne pühapäevast kulminatsiooni Juhan Liivi geniaalsetele sõnadele loodud „Muusika” segakooride esituses. Lauljad nõudsid loo kordamist ning dirigendipulti astus „Muusika” helilooja Pärt Uusberg. Tema kammerkoor „Head Ööd, Vend” on laulu esitades tõstnud lati ülikõrgele. Nüüd tundus, et Uusberg sai sõnade „ja silmavees…” ajal aru, et ka laulupeole tulnud 10 500 lauljaga saab ta teha, mida soovib. Ja see oli imeilus.

Riina Tobias, Haapsalu kammerkoori laulja

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz