Postimaja hoovile kavandatakse kaubanduskeskust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu postimaja omanik soovib hoonele juurdeehitust, millesse kavandatakse kaubanduskeskust.

Linnavalitsuse korraldusega on algatatud Haapsalus Nurme tn 2 krundi detailplaneering, mille eesmärk on krundi ehitusõiguse määramine olemasoleva ärihoone laiendamiseks.

„Omanik tahab sinna rajada juurdeehituse, kuid seni nad eskiislahendust veel esitanud ei ole,“ ütles Haapsalu linnaarhitekt Anu Joost. Planeeringutingimuste kohaselt kinnistu korruselisust ei suurendata.

„Kaubanduskeskus,“ ütles postimaja omaniku SRS Kaubanduse juhatuse liige Siim Saareväli juurdeehituse otstarbe kohta.

Millega seal kauplema hakatakse, kui suur hoone tuleb ning millal see valmis saab, on Saarevälja sõnul veel vara rääkida.

Saareväljade ettevõte ostis Eesti Postilt Haapsalu postimaja märtsis 2010. Postiteenuse pakkumist jätkati samas hoones senisest väiksemal pinnal, hoone teisel korrusel arendatakse büroopindu.

SRS Kaubandus tegeleb kinnisvarainvesteeringutega. Haapsallu registreeritud ettevõtte juhatuses on Ott, Siim ja Sulev Saareväli ning Reio Engman.

Aadressil Nurme 2 on postkontor tegutsenud 1998. aasta juunist, aastatel 1963-1997 oli seal Haapsalu I Lastepäevakodu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Saareväli ehitab Haapsalu postimaja kaks korda suuremaks | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Saareväljade ja Reio Engmanni ühine kinnisvarafirma SRS Kaubandus tahab ehitada Haapsalu postkontori kaks korda mahukamaks. […]