President Ilvese kõne laulupeol

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

ThiToomas Hendrik Ilves. Foto: Autoportree (selfie)

Head lauljad. Armas rahvas.

 

Meie laulupidu on alati olnud Vabadusest, alates esimesest peost poolteist sajandit tagasi.

Oleme laulnud, et Vabadust pühitseda.

Oleme laulnud Vabaduse puudumisest.

Oleme laulnud Vabaduse järele ihkamisest.

Ja vaikinud vaid siis, kui sellest laulda ei saa.

 

Oleme laulnud end vabaks.

Ja laulame, et vabaks jääda.

Sest Vabadus ei saa mitte vaiki olla.

 

Vabadus on meie laul.

Kuulutan kahekümne kuuenda üldlaulupeo avatuks. Elagu Eesti!

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kristjan tundmatu
9 aastat tagasi

Minu arust oli päris hea aga ma ei saa aru mis te targutate.
Igaüks arvab mis ta arvab ja see pole kellegi teise asi nii et olge parem vait!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tõsi, mis tõsi...
9 aastat tagasi

…mittemidagi asjalikku, tühi sõnamulin, rüütel oleks teada andnud palju kahe laulupeovahelisel ajal on piimatoodang ühe lehma kohta suurenenud, mitu puuda teravilja hektarilt saadud. Ega poleks sedagi jätnud mainimata, et töökohti tuleks juurde teha, et rahvas maalt ära ei läheks ja et rahva pudrukausid täis oleks, tuleks toota rohkem TOITAINEID.

Igatahes parem
9 aastat tagasi

,,, kui Ilvese Nato-ihalus kõigis kõnedes.
Jumal tänatud, et seekord taipas lühidalt teha. Paar päeva enne andis läti ajakirjanikule intervjuus teada, et tema valmistub sõjaks.
See laulupidu oli mehel raske lausa üle elada – lõpus oli päikeseprillidele peale tõmmatud mütsilodu peas ja ise lõdvalt lösakil …

tanapaev
9 aastat tagasi

Itoomas ilvesel pole peale ameti mahasaamist rahvale midagi naidata. Meri korval on ta poisike.

TõeMeeli
9 aastat tagasi

Vabale rahvale on oluline, et ollakse ausad. Vabadus, elu vabas riigis tähendab ju ennekõike seda, et me ise saame korraldada oma elu ega pea kelleltki ülevalt selleks luba saama. (Eesti Vabariigi 93. aastapäeva kõne, 2011)

Jah, ülevalt ei pea luba küsima, ainult peame euroliidu direktiive täitma. aga laulupidu on ikkagi tore. Laul teeb rinna rõõmsaks.

TõeMeeli
9 aastat tagasi

Kas ühtegi fotograafi siis käepärast polnud? Kõike peab president üksi tegema.

Pealtvaataja
9 aastat tagasi
Reply to  TõeMeeli

Kusjuures polnud presidendil viisakust talle lilli toonud lapselt lilli vastugi võtta, asus hoopis pildistama.

Oh,jah
9 aastat tagasi

katsu sa hoida tasakaalu,kui arvad,et midagi ei juhtu,ka vaenlane sinu sees ei maga.

Kalju
9 aastat tagasi
Reply to  Oh,jah

Tüüpiline orjameelne suhtumine: hoida tasakaalu,järsku midagi ei juhtu ja lõppu mittemidagi ütlev ja kahepalgeline poliitiline iba:ka vaenlane sinu sees ei maga.Kus on uhkus ja oma kindel arvamus???Sellinne tunne et käisid Arnold Rüütlit valimas kes muide oli ka kommu ja ütles vene aja lõpus : ei ole mingit võimalust et eesti NSV naaseks kodanliku riiki(võin eksida täpses sõnastuses aga mõttest ehk saad aru kui sa ise kommu siis ei olnud)

abc
9 aastat tagasi
Reply to  Kalju

Kalju, sul muidu programm ja meeskond koos, et plats puhtaks lüüa reeturitest ja kommudest? Saab sinu ja sinu poliitika poolt hääletada ka kunagi või oled niisama plärtsumees?

Kalju
9 aastat tagasi

Ei väsi kordamast et Ilves on ennast ajlukku kirjutanud (samuti nagu reetur Päts) teise Presidendina kes on Eestisse vabatahtlikult lubanud võõrriigi väed.Samuti Ilvese ajal läks Paet Venemaale ja andis osa Eestist lihtsalt ära sülitades Tartu Rahu lepingule.Lausa rahva mõnitamisena tundub tema tekst vabadusest.

grjasin
9 aastat tagasi

rääkis telekas, et need laulupeod on saksa parunite poolt eestlaste vaoshoidmiseks välja mõeldud, enne laulsid eestlased regivärsse, sakslased õpetasid aga koorilaulu laulma, seda tehti selleks, et siis saksad said rahvamehi mängida ja lasta rahval kokku tulla ja koos laulda ja nutta ja nii nad maha rahustada, et sakstel ka edaspidi leib laual ja rahvas kuulekas oleks

Kalju
9 aastat tagasi
Reply to  grjasin

Mis ka vastab tõele,sellest on paljud rääkinud aga keegi ei taha seda tunnistada.Samuti lubasid pidusid korraldada kommud ning kui meil tekkis võimalus vabaks saada siis need kommud korraldasid kohe uue peo(laulev revolutsioon) ja l…. rahvas ei pannudki tähele,et need samad kommud olid uue riigi jälle enda kätte võtnud……

Windi
9 aastat tagasi

Tänu lääne elule saavad pealinna peost isegi need osa,kes kohale ei läinud.

ma
9 aastat tagasi

uagadusse ei soovigi!