Läänemaa peoliste kõht on täis ja tervisehädad ei kimbuta

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

laulupeo proov

Läänemaa peolisi tervisehädad ei kibuta ja kõht on täis. Foto Andrus Karnau

Laulu- ja tantsupeo proovides osalenud läänlasi pole suuremad tervisehädad kimbutanud.

"Kõigil on väga hästi ja kõigil käed-jalad terved,” kinnitas Läänemaa rahvakultuurijuht Marju Viitmaa, kes Tallinnas läänlaste vägesid juhib.

Viitmaa sõnul pole on peolised meedikute poole pöördutud küll väiksemate hädadega nagu pea- ja kõhuvalu, kuid traumad ja kõhulahtisus pole seni taidlejaid kimbutanud.

Kõige kiirem tööpäev oli kaasas olnud arstidele kolmapäev. „Pärast vihmasadusid tuli päike välja ja paljud olid päikesekaitse ööbimiskohta jätnud. Päike aga kõrvetas ja õhtul tulid tantsijad tagasi punased nagu ladvaõunad,” selgitas Viitmaa. Nii pdidki meediku põletada saanud nägusid ja käsivarsi kreemitama.

Viitmaa hinnangul on tantsijatele-lauljatele pakutav söök laulu- ja tantsupeo kohta väga hea. „Muidugi on neid, kes ühte või teist asja ei söö, aga kõik kes söövad, saavad kõhu täis,” kinnitas rahvakultuurijuht.

Viitmaa lisas, et kui esimesed vihmased päevad välja jätta, on edasi ilmataat peolisi hoidnud. „Täna kallas öö otsa, aga hommikul kui tantsijad välja astusid, tuli päike välja,” rääkis ta.
 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments