Tantsupidu saab avalöögi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

1.-tantsupiduFoto: Laulu- ja Tantsupeo Teataja

Täna õhtul kell 18. algab Kalevi keskstaadionil XIX tantsupeo avaetendus “Puudutus”. Eriliseks teeb tänavuse peo see, et tantsijad esinevad elava muusika saatel.

Lavastus kannab edasi tunnet, kui miski meid tõsiselt puudutab, kui tajume aja väärtust eriliselt. Tantsupeo lugu sai alguse tundest, et tänases ülikiires maailmas on suur oht kaotada silmist olulised väärtused ning elust lihtsalt läbi tormata. Pea 10 000 tantsijat ja võimlejat jutustavad väljakul loo poisist, kes tormab ummisjalu maailma õnne otsima ning jõuab peagi suurte valikuteni –keda kuulata ja kellel on õigus. Äkki on ta aina edasi kiirustades oma õnne eest hoopis ära jooksnud?

“Proovid möödusid hästi ja oli tunda, et tantsijad on tänavuse peo teemaga väga hästi kaasa tulnud. Loodan, et õhtusel avaetendusel jõuab ka publik mõtistkleda, mis on see, mis on elus päris, mis päriselt puudutab”, tõdes tantsupeo üldjuht Maido Saar.

Eriliseks teeb tänavuse peo see, et tantsijad esinevad elava muusika saatel. Muusikajuhi Toomas Lunge sõnul annab elav muusika tantsijatele tegelikult rohkem vabadust kui salvestatud muusika. Muusika on valitud vastavalt selle aastasele etendusele. “Alustame folkloorsest maailmast ja jõuame tänapäeva ning pöördume siis lõpuosas turvalise kodu rüppe tagasi. Meie unistuste koju, kus kõik on hästi ning poiss ja tüdruk saavad kokku,” kirjeldas Lunge. Esinejatest astuvad üles ansambel Paabel, Laur Saatpalu ja ansambel Pantokraator, Liisi Koikson, Mari Kalkun jt.

Sel korral osaleb tantsupeol rekordiliselt 640 tantsurühma ligi 9400 tantsijaga, nende seas ka 15 välis-eesti rühma.

Tantsupeo pealavastajaks on Maido Saar, ideekavandi autoriks Sten Weidebaum ja muusikajuhiks Toomas Lunge.

XIX Tantsupeo “Puudutus” kaks järgmist etendust toimuvad laupäeval, 5. juulil kell 11 ja pühapäeval, 6. juulil kell 11 Kalevi Keskstaadionil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments