Airport Jam tuleb taas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Airport Jam 2011Airport Jam 2011. Foto: Markus Sein

Kui mõni kuu tagasi oli tänavuse Airport Jami toimumine veel kahtluse all, siis nüüdseks on kindel, et 25. ja 26. juulil toimub klubimuusikafestival üle kahe aasta taas Kiltsi lennuväljal. Korraldajad on välja kuulutatud, et pidu toimub viimast korda.

„Viimane lend ei pruugi olla alati ka viimane, kuna nagu me teame, lükatakse ka viimast lendu vahel edasi,“ ütles festivali korraldaja Antti Tsugart. Ta lisas, et kuigi möödunud aastal korraldati Tallinnas Airport Jam Indoor, siis edaspidi Haapsalust mujale neil plaanis minna ei ole. „Seega jätame esialgu veel edaspidiste plaanide osas küsimuse õhku.“

Tänavusel Airport Jamil on kokku kuus lava, millest üks asub telklaagris, kus käib lakkamatult kaks ööpäeva pidu. Samuti on lavad tehtud nii, et kõik peavoolu tantsumuusika stiilid on esindatud.

Tänavu esineb festivalil kokku üle 80 erineva dj 15st erinevast välisriigist. Üks nõutumaid festivalil esinev dj on TJR USAst. „Tema oskused on täiesti ulmelised, ükskõikseks ei jäta tema esinemine kedagi,“ ütles Tsugart. Veel astuvad festivalil üles Michael Woods Inglismaalt, Congorovk Itaaliast, Congorock Itaaliast, Psyko Punkz ja Funk D Hollandist, DNB laval legendaarne Optical koos oma Mc RymeTyme’iga.

Kaks aastat Kiltsis jami ei toimunud. “Eks Eesti majanduse seis oli selline, et suurürituste tegemine oli suure riskiga ning otsustasime hoo maha võtta, aga nüüd oleme jälle täis head energiat ja soovime oma Eesti inimestele tõestada, et ka meie, eestlased suudame ise korraldada maailmatasemel klubimuusika üritust ja ei pea selle nautimiseks sõitma välisriiki,” ütles Tsugart.

Kuna Tsugarti sõnul on üritust pikisilmi tagasi oodatud, ootavad korraldajad üritusele ka rohkem publikut, kui viimastel aastatel. “Kindlate numbrite üle ei julge praegu spekuleerida,” ütles Tsugart oodatava publikuarvu kohta.

Airport Jam sai alguse Haapsalu ööklubist Impulse, kus said kokku mitu sama ideega inimest, kes hakkasid korraldama üritust Club Sensation, kuhu tulid ka esimesed välisartistid. Airport Jami on korduvalt hääletatud aasta parimaks tantsumuusikafestivaliks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ahto
9 aastat tagasi

Isiklikult olen käinud kohal kahel eelneval aastal ja narkopeost on asi kaugel. Üritusele sisenedes (nii auto kui ka jalgsi) nuusivad politseinikud koos koertega iga hinge korralikult läbi. Niiet, kui oma “kraamiga” peaks sisse saama, siis peab see olema väga sügavale sisikonda peidetud.
Sündmusele minnakse ikkagi ennekõike muusika ja melu pärast.

Nagu öeldakse- “hater’s gonna hate!” ehk siis tõlge inglise keelt oskamatutele inimestele- “vihkajad vihkavad nagunii”.

Madala IQ’ga inimesed võivad simmanil rahus Meie Meest edasi kuulata.

Aitäh!

hery`le
9 aastat tagasi

Edu korradajatele – OI- KUI- ÕELAD- OLEME !
( aga kuidas see sind (sind – väikse tähega!) häirib?

Teise teevad- ise olen ÄPU, aga mõlisema olen MIHKEL !

hey
9 aastat tagasi

jälle narkopidu

SEAKÕRV
9 aastat tagasi

ÄRA NUTA KIILASPEA PUNAPEADEL TÄID ON PEAS. Selline laul oli kord laadal, kui väravast sisse astusin. KAS SEAL HAKKAVAD LENNUKID KA LENDAMA KUI PIDU TUURE KOGUB?

vat
9 aastat tagasi
Reply to  SEAKÕRV

oleneb sissenuusatavast kogusest. heal juhul võid kõike näha, alates värvilistest rõngastest kuni kosmoselaevani välja

Kodanik Kiltsist
9 aastat tagasi

Mõttetu koht minu arust. Räägivad ,et vanade vangide kokkutulek?

?!!???
9 aastat tagasi

Kuulsin kunagi, et näiteks Viljandi folgil olevat palju rohkem narkoga vahele jäänud noori kui airport jamil. Kahju, et pidu tuuakse koju kätte ja ikka suudetakse ainult negatiivset näha. Mis te arvate, et õllesummeril või mõnel muul suurel üritusel ja igas maailma klubis ei ole selliseid inimesi, kes narkootikume tarvitavad ja ilma selleta pidutseda ei oska?!

Ohtlik.
9 aastat tagasi

Olen ise käinud sel üritusel 3 korda ja nüüd tuleb 4.aasta. Igati olen väga rahule jäänud ja loodan, et selliseid festivale tuleb veel ja veel. Kahju ainult nendest, kes ei oska asja positiivsemast küljest vaadata ning teevad asjast omad halvustavad järeldused. See on koht, kus võimalus saada kokku sõpradega, saada tuttavaks uute inimestega ning üheskoos nautida head muusikat, mille jaoks korraldajad on nii palju vaeva näinud. Parim üritus, keep going. 🙂

kohalkäinu 2x
9 aastat tagasi

Huvitav jah, et “narkopeo” maine saanud. Huvitav millest? Paljud neist kohapeal käinud on, et saavad kinnitada? Jumala tavaline olnud- mõned isikud ehk on tõesti on (ei oska arvata tegelikult), aga enamus tunduvad siiski mõnusalt aega ja muusikat nautivat olnud.

ohjah
9 aastat tagasi

linn on nagunii pudelitega kakerdavaid ja ropendavaid joodikuid täis,mis vahet seal enam on. minge vaadake mis uus seadus teinud on parem:(

Liis
9 aastat tagasi

Masendav on see, et inimesed kes soovivad tõesti tantsumuusikat nautida, muusika pärast sinna minna ja head melu nautima, tempeldatakse kõik narkomaanideks. Eestis on paraku see üldistamine kohutav komme. Saage sellest üle ometi inimesed! On muidugi inimesi kes ei suuda muusikat nautida ilma droogideta, aga enamus lähevad nautima siiski muusikat ja melu :)!

njh
9 aastat tagasi
Reply to  Liis

sul on täiesti õigus aga noh eks nende endi asi mis arvavad 😀 iga aasta olen seal käinud ja ilma narkota..:D väga hea elamuse saab sealt 😀