Piirsalus õnnistati Lääne-Nigula valla lipp

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 16

Lääne-Nigula valla lipu õnnistamine

Täna õnnistas Lääne praost Tiit Salumäe Piirsalu kirikus Lääne-Nigula valla lipu.

Õnnistamisnaelad lõid lisaks Salumäele, Lääne-Nigula kirikuõpetaja Leevi Reinaru ja Piirsalu kogudust teeniv õpetaja Lembit Tamsalu, samuti Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ja vallavolikogu esimees Andres Kampmann. 

"Lipud ja vapid on need, mis meid ühendavad," ütles Salumäe rääkides kolmest ühinenud vallast, mis nüüd Lääne-Nigula valla nime kannavad. Ta lisas, et ühinemised pole kunagi kerged.

Salumäe sõnul pole Lääne-Nigula valla puhul tegenist uue moodustisega, vaid suures osas kattub tänane vald omaaegse Lääne-Nigula kirikukihelkonnaga, mida on esmakordselt mainitud 1367. aastal.

"Olete valinud oma lipule värvid ja sümbolid, millel on teie jaoks tähendus. Hoidke neid põhimõtteid ja pidage oma valla ajalugu väärikaks ja austamisväärseks," pani Salumäe kirikulistele südamele.

Lääne-Nigula valla lipul on rohelisel taustal rohelise tähtristiga ristikuleht. Hõbedane värv vapil sümboliseerib vaimsust, puhtust ja sihikindlust. Punane värv viitab Läänemaa vapile, lainelõikes ärasrihm merele ja vallas voolavatele jõgedele. Roheline tähistab valla loodust.

Ristikuleht sümboliseerib põllumajandust, õnne ja rahulolu ja tähtrist haridust, viidates ka Lääne-Nigula kihelkonnakirikule.

Vallavanem Mikk Lõhmus tsiteeris kunagist Tartu Ülikoooli rektorit Edgar Kanti, kes on öelnud, et kogukonna omavalitsuslik ümberkorraldamine on kõige keerulisem. Vallavanema sõnul on Lääne-Nigula vallas 37 eripalgelist kogukonda, mis jätkavad enda jaoks oluliste asjade ajamist ikka oma kogukonnas, kuid ta lootis, et suurte asjade ajamisel astuvad need kogukonnad uue lipu all ühte jalga. 

Vallavanem andis neljale korrastatud külaväljakuga külale – Kirimäele, Kuijõele, Keedikale ja Piirsalule – üle ka valla lipu värvides vimplid.   

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mats
9 aastat tagasi

Annan teada,et panen juba asju kokku,Iirimaa pilet ostetud.Lipud ja vapid on need,mis meid ühendavad….Ilma naljata-poleks uskunudki,aga nii see on!Pean jätma hüvasti!

Aga
9 aastat tagasi

kardan,et uus lipp sai rautatud Vanatühja kabjanaeltega.

Kui
9 aastat tagasi

see pikarea küsimärgiesitaja tõesti nüüd see mikk oli,peaks uurima,kas tal mitte habemes siniseid karvu pole.

...
9 aastat tagasi

Seal elavad kolm kuldmuna ning karjasekepp!

koju!
9 aastat tagasi

sukelduks õige merepõhja ja vaataks,mis seal idaneb ja areneb…

y
9 aastat tagasi

Mis on selles õiget,millest ma aru ei saa?

/
9 aastat tagasi

“Õnnistatud olgu sinu ihuvili,”ütles Elisabeth Mariale,kes oli vaimuvalgusest käima peale saanud.
See sünnib,kui alateadvus kummardub meid toitma ehk”kui alateadvus annab huultele suud.”

.
9 aastat tagasi

punane on ohverdamisvärv,ja roheline on kõik see parem

//
9 aastat tagasi

Valge on surnuriigi värv.See märgib hinge ülestõusmist allilmast;ennustab laskumist hingede ilma ja sealt tagasitulemist.

//
9 aastat tagasi

Hõbe kujutab endast vaimuilma ja sümboliseerib taevase kuu värvi.