Riigikogu võttis täna hommikul vastu peretoetuse seaduse muudatused

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Riigikogu võttis täna kell 8.20 pingelisel hommikuni kestnud ööistungil vastu riiklike peretoetuste seaduse muudatused, millega pere esimese ja teise lapse toetus tõuseb alates 1. jaanuarist 2015 seniselt 19,18 eurolt 45 eurole kuus ja alates kolmandast lapsest 100 eurole kuus.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser avaldas heameelt selle üle, et opositsioonil siiski ei õnnestunud venitamistaktikaga lapsetoetuste tõstmise seaduse vastuvõtmist nurjata. “On mõneti irooniline, et kui mullu novembris olid sotsiaaldemokraadid sunnitud kasutama ööistungit selleks, et juhtida tähelepanu lapsetoetuste tõstmise vajadusele, siis nüüd pidime murdma opositsiooni venitamistaktika, et lapsetoetuste tõus teoks teha. Aga me saime sellega hakkama,” ütles Mikser.

“See on alles pool rehkendust, 2016. aastal kavatseme lapsetoetusega jõuda 60 euroni kuus,” lisas Mikser.

Kahe lapsega pere hakkab alates 1. jaanuarist 2015 saama lapsetoetust 1080 eurot aastas ja kolme lapsega pere 2280 eurot aastas.

Vajaduspõhine peretoetus tõuseb samuti juba alates esimesest lapsest 9,59 eurolt 45 euroni kuus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments