0

Politsei- ja piirivalveamet: Jahid merehädas

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Politsei16. juunil kella 14.16 andis Saksa lipu all sõitva jahi kapten teada, et on Väinameres Rukkirahu kanali juures madalikule sõitnud. Sündmusele reageeris Haapsalu kordoni mootorpaat.

Kell 14.48 anti teada, et jaht koos kahe Saksamaa kodanikuga pardal on end omal jõul madalikult lahti saanud.

Sündmuskohal tuvastas kordoni toimkond, et jahil leket pole ja inimesed abi ei vajanud. Õnnetusse sattunud jaht aidati Haapsalu sadamasse, kuhu jõutu kell 15.40.

16. juunil kell 17.05 anti Kärdla kordonile teada, et Lehtma sadama lähedal on mootoririkkega jaht. Rootsi lipu all sõitva jahi kapteniga võeti ühendus. Selgus, et seoses tugeva tuule ja mootoririkkega ei saa jaht sõita sadamasse. Sündmusele reageeris Kärdla kordoni toimkond, kes jõudis hätta jäänud aluse juurde kell 17.45. Jaht pukseeriti Lehtma sadamasse, kuhu jõuti kell 18.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz