Karilaid: Urve Palo kaotab liialt aega

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu linnavolikogu esimehe Jaanus Karilaiu sõnul kaotab majandusminister Urve Palo elementaarsete pangateenuste kättesaadavuse tagamisel liialt aega. Majandusministri ja kommertspankade ümarlaud, mis lubab  alles septembriks ettepanekuid koondada on hetkel pelgalt pingete maandamine ja arvestab ikkagi pigem kommertspankade vajadustega.

Karilaiu sõnul peaks majandusminister kehtestama end algul minimaalselt kahe ettepanekuga. „Esiteks peavad debati lõppemiseni ja uute muudatuste sisseviimiseni kommertspangad peatama igasugused sularahaautomaatide koondamisplaanid.“

„Teiseks tuleb anda kohalikele omavalitsusliitudele, kui inimestele kõige lähemal asuvale organisatsioonile, õigus kooskõlastada oma maakonna sularahaautomaatide võrgustiku kava,“ sõnas Karilaid. „See võib olla arutelu koht, millise õigusloomelise mehhanismiga see tagataks, millistes asukohtades on sularahaga käitlemise kohustus ja kuidas Eesti Pank ning majandusministeerium saavad siin olla omavalitsusliitudele partneriks ja abistajaks.“

Karilaiu sõnul on ümarlaud laiavalguv, aega kaotav ja kommertspankadele mugav.

Karilaidi sõnul peab minister omama visiooni probleemi lahendamiseks ja tema ülesanne on sellele poliitiline toetus leida. „Vastasel juhul on ümarlaud järjekordne katse probleem nö. uinutada, aga tegelikkust see paremaks ei muuda. Ettepanekud peavad olema laual kolme nädalaga ja seaduse muudatused septembris riigikogus,“ lõpetas Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments