Andres Udeküll võitis Läti meistrivõistluste finaalsõidu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ratsavõistlus Uuemõisas 147Andres Udeküll võistlemas Uuemõisa Tallis peetud ratsavõistlusel. Foto: Urmas Lauri

Uuemõisa talli rentnik Andres Udeküll võitis pühapäeval Läti meistrivõistluste finaalsõidu. Andres Udeküll ja Henrietta jagasid Läti Meistrivõistluste finaalsõidu esikohta, Läti meister on Aleksander Šakurov, kirjutas Hobumaailm.

Sel nädalavahetusel viidi Riia Kleisti ratsakeskuses läbi Läti Meistrivõistlused takistussõidus, kus lisaks lätlastele osalesid mitmed leedukad ja eestlased. Teisel võistluspäeval olid Eestist kohal Oliver Karma ja Andres Udeküll, kes lõpetas Henriettaga finaalsõidu esikohal koos Kristupas Petraitise ja Lordanoga.

Läti täiskasvanute meistrivõistlustel sõideti avapäeval kõrgusel 135 cm Tabel C põhimõttel, kust kogutud karistuspunktid võeti kaasa pühapäevasesse 145 cm kõrgusesse ümberhüpetega sõitu. Ootamatute transpordiprobleemide tõttu eestlased laupäeval osaleda ei saanud, küll võisteldi pühapäevases sõidus.

Udekülli sõnul oli rada piisavalt tehniline: "Kõik distantsid oli niiöelda kahe vahel ehk mõtlemist ja tegutsemist oli palju. Samuti olid praktiliselt kõik takistused maksimaalsel kõrgusel."

Valitseva Eesti meistri sõnade tõestuseks on fakt, et parkuuri suutsid vigadeta läbida vaid kaks paari – Udeküll Henriettaga ning leedukas Kristupas Petraitis Lordanoga.

"Leppisime Petraitisega kokku, et ümberhüpetele ei lähe, kuna palju tähtsaid võistlusi on ees ja auhinnarahad ei ole just liiga suured," sõnas Udeküll võistluse lõppedes. Nii jäid meie ja Leedu võistluspaar esikohta jagama, kolmandana lõpetas nelja karistuspunktiga Aleksander Šakurov hobusega Girs. Viimased võitsid ühtlasi Läti meistritiitli.

Avapäeva järel asus Läti meistrivõistlusi juhtima Andis Varna, kes hobusega Lerida läks finaalsõitu null karistuspunktiga. Enne otsustavat sõitu oli teisena 0.58 karistuspunkti Kriastaps Neretnieksil hobusega Romanee Cece ning kolmandana 1.49 karistuspunkti tiitlikaitsjal Girts Bricisel hobusega Carlord. Šakurov startis neljandalt positsioonilt. 145 cm finaalparkuuris lõpetas Varna 8, Bricis 12 ja Neretneiks 13 karistuspunktiga ning medalikolmik moodustus järgmine: kuld Šakurov, hõbe Varna, pronks Bricis.

Udeküll osales lisaks põhisõidule eelnenud 120 cm kõrguses parkuuris hobusega Calcyl, kellega ühe mahaajamise juures teises faasis jõudis auhinnalisele kaheksandale kohale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments