Politsei teravdatud pilk jälgib täna kiiruspiiranguid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Politsei pöörab täna kogu Eestis rohkem tähelepanu autojuhtide sõidukiiruse valikule ja seda eelkõige asulavälistel teedel, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härson.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänaku sõnul on suurema osa õnnetuste otseseks või kaudseks põhjuseks valesti valitud sõidukiirus. „Liigsuur või valesti valitud kiirus mõjutab nii õnnetuse juhtumise tõenäosust kui ka selle tagajärgede raskust. Suviti sagenevad sellised teelt väljasõidud, kus hõre liiklus ahvatleb juhte oma ja sõiduki võimeid proovile panema ning kiirust ületama. Suurel kiirusel piisab vaid liikluskeskkonna ootamatust muutusest või tähelepanu hajumisest ning järgneda võib raske õnnetus,“ ütles Tänak.

Politsei andmetel on sel aastal ühesõidukiõnnetuste osakaal olnud tavapärasest suurem. Tänavu on juhtunud 535 ühesõidukiõnnetust ehk teel väljasõitu, neist 183 puhul sai inimene vigastada. Valesti valitud sõidukiiruse tõttu on hukkunud 13 inimest.

Maanteeameti 2013. aasta küsitlusuuringu tulemuste kohaselt ületatakse linnadevahelistel põhiteedel sageli kiirust ning seda teeb enda sõnul 83% küsitlusele vastanud meestest ja 80% küsitlusele vastanud naistest. Asulates ületab kehtestatud piirkiirust sageli 66% vastanud meestest ja 63% naistest.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
radar
9 aastat tagasi

Poisid luuravad ikka seal kus saaki loota , kuigi ohtu nendes kohtades ei ole, mida tõestab õnnetuste puudumine. Aga ega bossid seda vaata-maksab trahviraha ja statistika.

juku
9 aastat tagasi

Sõitsin täna pool Läänemaad läbi ja pollasid nägin ainult Haapsalu vahel,ning nagu ikka seal kus neid vaja, seal neid POLE.Karja tänaval pargiti järjekordselt kahel tänavapoolel ja pollasid kusagil.