Valitsus ei toetanud IRL-i algatatud omavalitsusreformi eelnõu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Valitsus ei toetanud neljapäevasel istungil riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni algatatud omavalitsuskorralduse reformi seaduseelnõu.

Aprilli keskel algatatud eelnõu eesmärk on luua Eestis pärast 2017. aastal toimuvaid kohalike omavalitsuste volikogude valimisi elujõuline ning terviklik kohalike omavalitsuste struktuur, mis tagab elanikele ressursside tõhusa kasutamise abil kvaliteetsed ja kättesaadavad teenused kogu riigis võimalikult elukoha lähedal, teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile.

Eelnõu kohaselt reguleeritakse omavalitsuskorralduse reformi läbiviimise eesmärki, aluseid, ajaraami, haldusterritoriaalse korralduse muutmise korda ning muid ühinemistega kaasnevaid õigusi ja kohustusi.

Siseministeerium, rahandusministeerium ja justiitsministeerium ei toeta eelnõu. Valitsuse arvamus tuleb esitada 21. maiks maaelukomisjonile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments