Merko Ehitus jäi veevärgi hankel tühjade pihkudega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula Maaparanduse ekskavaator on valmis kraave kaevama. Seitsme aastaga jagab PRIA maade kuivendamiseks 55 miljonit eurot. Foto: Lihula Maaparandus

Haapsalu Veevärgil tuli tühistada kahe riigihanke tulemused, millega ettevõte valis tööde tegijaks kallima pakkuja.

Veevärk jagas tänavused tööd neljaks riigihankeks, millest kahe hanke tulemus vaidlustati ja Veevärk pidi esialgseid otsuseid muutma.

AS Terrati soovil tuli Veevärgil kehtetuks tunnistada ASi Valmap Grupp pakkumus Taebla torustiku ehitushankel.
Riigihangete vaidluskomisjon andis õiguse ka ühispakkujaile OÜ Trassiehitus ja AS Eviko, kes vaidlustasid Veevärgi otsuse tunnistada parimaks Merko Infra ja Merko Ehituse ühispakkumus Risti reoveepuhasti ehituseks.

Haapsalu Veevärgi projektijuht Neeme Püss ütles, et need olid Veevärgil esimesed vaidlustatud riigihanked. „Ehitajail on vähe tööd, seepärast vaidlustatakse,” ütles Püss.

Püssi sõnul on Veevärk riigihangete vaidlustuskomisjoni otsuseid aktsepteerinud. Ühe vaidluse võitnud firmaga on leping sõlmitud, teisega sõlmitakse see lähipäevil. „Vaidlustajail olid head juristid,” ütles Püss.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments