Tulemas on vihmane nädal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Urmas Lauri

Täna on pilves selgimistega ilm. Hooti sajab vihma, pärastlõunal saju võimalus alates Lõuna-Eestist väheneb. Tuul pöördub kagust edelasse puhudes 5-11, saartel puhanguti 14 m/s, õhtul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 9..16°C.

Reedeks (9. maiks) lisandub edelavoolus soojemat ja niiskemat õhku. Öö hakul on sajuhooge harvem, pärast keskööd ja hommikul tihedamalt ja on ka äikese võimalus. Keskpäevaks on tihedam sadu läbi, õhtupoolikul aga läheneb lõuna poolt uus sajuala. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 2..7, päeval 13..18, meretuulega rannikul kuni 10°C.

Laupäevaks (10. maiks) tuleb madalrõhulohk Eesti kohale ja ilm on vihmane. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 5..10°C, päeval 13..18, meretuulega rannikualad on märksa jahedamad.

Pühapäeva (11. mai) öö hakul on Ida-Eestis vihmasadu intensiivsem. Pärast keskööd sajud hõrenevad. Päeval on laiguti vihmahooge. Tuul puhub valdavalt edelast. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval 12..16, rannikualadel kuni 11°C.

Esmaspäeval (12. mai) öösel on pilvi hõredamalt ja saju võimalus väiksem. Hommikul läheneb madalrõhulohk ja Edela-Eestist alates hakkab vihma sadama. Päev tuleb Lääne-Eestis vihmane. Kas madalrõhulohk suudab üle Eesti laieneda – selle tõenäosus on tänasel päeval 50%-line. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 2..7, päeval 11..16°C.

Teisipäeva (13. mai) öösel on madalrõhkkonna mõju väiksem ja sajuhooge harva. Päeval läheneb lõuna poolt madalrõhulohk ja võib taas vihma tuua. Tuul jääb lõunakaarde. Õhutemperatuur on öösel 5..10, päeval 12..16°C, Kagu-Eestis võib paar-kolm kraadi kõrgemale tõusta.

Kolmapäeva (14. mai) öösel on vihma tõenäosus veel suur. Päeval on tõusva õhurõhu foonil sajuhooge harvem. Tuul tugevneb ja puhub valdavalt edelast. Õhutemperatuur on öösel 4..9, päeval 12..17°C. Kui soojem õhumass püsima jääb, siis on sooja paar-kolm kraadi enam.

Allikas: Ilmateenistus

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments