Filharmoonia kammerkoor esitab Haapsalus Põhjamaade muusikat

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Reedel, 2. mail annab Eesti filharmoonia kammerkoor Haapsalu toomkirikus tasuta kontserdi „Põhjatähed — Sibelius, Kreek”.

Koori ees seisab soome dirigent Heikki Seppänen, kes on oma südameasjaks võtnud Sibeliuse kooriloomingu esitamise ja salvestamise, sest järgmisel aastal — eesti heliloojate Arvo Pärdi ja Veljo Tormise sünnipäevade kõrval — tähistatakse kogu maailmas ka soome kuulsaima helilooja Jean Sibeliuse 150. sünniaastapäeva.

„Sibelius on soomlastele väga hingelähedane helilooja, ta peegeldab muusikas meie rahvuslikku identiteeti,”, iseloomustas dirigent Heikki Seppänen.

„Sibeliuse muusikat on väga hea esitada ja ka lihtne kuulata, sest tema helikeel on romantiline, meloodia on kaunis ja teostele on iseloomulik eriline atmosfäär. Minule on tema koorimuusika avastamine olnud nagu rännak täis põnevaid avastusi.”

Kontserdil tuleb ettekandele ka mitu Cyrillus Kreegi Taaveti laulu, mida koor on suure menuga esitanud paljudes riikides üle maailma.

Haapsalus kuuldud kava esitab kammerkoor veel Vigala koorijuhtide laagris ja mitmel Soome muusikafestivalil Espoos, Hämeenlinnas, Turus jm.

Juunis sõidab koor Soome Sibeliuse kauaaegsesse elupaika Järvenpääle, et salvestada seal kogu helilooja koorilooming.

Heikki Seppänen on Soome tunnustatud koori– ja orkestridirigent ning organist. Ta on juhatanud koore ja orkestreid Soomes jt Põhjamaades, aga ka Riia kammerorkestrit, Helsingi barokkorkestrit, Moskva sümfooniaorkestrit; teinud Rootsi Raadio kooriga salvestusi plaadifirmale Ondine.

Koostööd filharmoonia kammerkooriga teeb Seppänen koostööd esimest korda.

Kontsert on reedel, 2. mail kl 18 Haapsalu toomkirikus ja on tasuta.

Anneli Ivaste
Filharmoonia kammerkoori turundusjuht–toimetaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments