Lääne-Nigula loodab annetuste abiga vallaelu edendada

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Lääne-Nigula vallavolikogu asutas arengufondi, et kaasata lisaraha, sh annetusi valla arendamiseks ja elukeskkonna parandamiseks. Arengufondi saavad teha annetusi eraisikud ja ettevõtted

Annetustest toetatakse uute elanike, eeskätt lastega perede valda asumist, kohalikku ettevõtlust, turismi, tööhõive parandamist, elukeskkonda ja kodanikuühiskonna arendamist.

Annetusi võib teha mingi kindla eesmärgi täitmiseks või suunatuna kindla isiku või sihtgrupi toetamiseks. Näiteks Lääne-Nigula valla haridusstipendiumi fondi või valla arengufondi.

Arengukava fondi kantakse ka vallavara müügist saadav tulu. Ka Lääne-Nigula vald võib eraldada arengufondi raha, sätestades selle vallaeelarves.

Vallavalitsus võib koguda annetusi ka ühekordse heategevusprojekti tarvis.

Arengufondist raha eraldamiseks võivad ettepaneku teha vallavalitsus, volikogu komisjonid jt asjast huvitatud.

Arengufondist raha eraldamiseks moodustab Vallavalitsus 5liikmelise komisjoni. Haridusstipendiumi fondi kogutud annetused jaotatakse haridusstipendiumi statuudi alusel. Teiste annetuste jaotamise kinnitab vallavalitsus.

Annetuste kogumise, arvele võtmise ja arenguprojektide toetamise korra kinnitas Lääne-Nigula volikogu 17. aprilli istungil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments