Täna algab Haapsalus õudusfilmide festival

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ka tänavu juhatab festivali sisse õudust tekitav rongkäik mööda peatänavat. Foto Arvo Tarmula

Ka tänavu juhatab festivali sisse õudust tekitav rongkäik mööda peatänavat. Foto Arvo Tarmula

Täna õhtul kell veerand kaheksa avatakse traditsioonilise rongkäiguga Haapsalu õudus– ja fantaasiafilmide festival (HÕFF).

„HÕFFi programmi koostamise esimene eesmärk on festivalil näidata filme, mis ei ole sisutühi rappimine, vaid põnevad ja õudsed,” ütles HÕFFi juht Maria Reinup ERRi kultuuriportaalile antud intervjuus.

Filmiprogramm algab täna õhtul kell kümme kultuurikeskuse Nostalgiasaalis, kus saab vaadata Nõukogude Eesti kinolevis olnud ulmefilme.

Südaööl näeb kultusfilmi „Texase mootorsaemõrvad”.

Kõik festivalil pakutav ei tilgugi verest. Näiteks on kavas maailma halvim film „Tuba”.

„„Tuba” on armastusdraama, mis on nii halvasti tehtud, et sa naerad ennast ogaraks. Võib öelda, et see on isegi hea komöödia,” ütles Reinup.

Aga ekstreem–horror–kategooria filmi „Surmalaager 731” ei suuda Maria Reinup vaadata. „Filmile teeb eraldi sissejuhatuse vastava teema asjatundja (see on muide festivali tava, et me ei näita filmi ilma sissejuhatava viiteta spetsialisti poolt),” selgitas Reinup.

Ülehomme keskpäeval peab psühholoog Andero Uusberg kunstnike rühmanäituse „Õudsed lood” raames galeriis loengu.

Tänavusel festivalil on kavas ka pingpongi turniir, millest saavad kõik osa võtta. Toimub ka populaarseks saanud žanrifilmide teemaline mälumäng. Kes näitab Haapsalu veekeskuses ette HÕFFi pileti või passi, saab pääsme ujulasse tavahinnast kolmandiku odavamalt.

Kultuurikeskuse koridoris on festivali ajal kirjastuse „Fantaasia” raamatute odavmüük. Valikus on palju ülisoodsaid ulme–, fantaasia– ja õudusromaane tuntud eesti ja välismaa kirjanikelt.

HÕFFi juht soovitab:

  • Fantaasia — „Märgalad”;
  • Põnevik — „Mõtte vangis” või „Kadumise järjekorras”;
  • Õudus — „Uitaja” või „Babaduuk”.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments