Kutsekool sõlmis koostöölepingu Peterburi turismikolledžiga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu kutsehariduskeskuse direktor Ingrid Danilov ja Peterburi turismikolledži direktor Svetlana Antonova. Foto: Aile Nõupuu

Haapsalu kutsehariduskeskuse direktor Ingrid Danilov ja Peterburi turismikolledži direktor Svetlana Antonova. Foto: Aile Nõupuu

Haapsalu kutsehariduskeskus allkirjastas 21.aprillil koostöölepingu Peterburi turismikolledžiga, et arendada rahvusvahelist koostööd kutsehariduses.

Lepingu kohaselt vahetatakse kogemusi õppe- ja kasvatustöö küsimustes; viiakse läbi õpetajate stažeerimisi ja õpilaste praktikaid; kaasatakse partnereid turismi-, majutus- ja toitlustusteeninduse valdkonna konverentsidele ja seminaridele ning korraldatakse ühisüritusi turismi, kultuuri ja spordi vallas.

Peterburi turismikolledž on eesrindlik kutsehariduskeskus, kus õpib ligikaudu 2500 õpilast, kellest enamik omandab teadmisi turismi-, majutus- ja toitlustuserialadel.

Kool peab oluliseks tööturu nõuetele vastavate kvalifitseeritud spetsialistide koolitamist, kelle oskused vastaksid rahvusvahelistele standarditele ning on seetõttu väga huvitatud sidemete loomisest erinevate riikidega. Projektide toel on kaasaegse tehnoloogia ja töövahenditega sisustatud mitmed õppeklassid, nagu näiteks õppeköök, keemialabor toiduanalüüside tegemiseks ja kassaparaadid müügitöö klassis.

Juba sügisel on oodata Peterburi kutseõppeasutuse töötajate vastuvisiiti Haapsallu.

Haapsalu kutsehariduskeskusel on traditsiooniks saanud, et iga õppeaasta lõpus viiakse läbi ekskursioon mõnda Eesti piirkonda, kus külastatakse ka kohalikku kutsekooli.

Seekord otsustati reisida piiri taha Peterburgi, et tutvust teha naaberriigi vaatamisväärsuste ja kutseharidusega. Bussitäis HKHK töötajaid nautis lihavõttepühade ajal Neevalinna kultuuri ja arhitektuuri ning suurepärast kevadilma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments