Suvest saab väikelapsi rotaviiruse vastu vaktsineerida tasuta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna toimuval vaktsineerimise infoseminaril on põhiteemaks rotaviirusinfektsioon. Alates käesoleva aasta 1. juulist vaktsineeritakse riikliku immuniseerimiskava kohaselt kõiki väikelapsi vanuses 2-4,5 kuud rotaviirusnakkuse vastu.

„Mitmed olulised ning varem laialt levinud rasked nakkushaigused on tänu vaktsineerimisele kas kadunud sootuks või esinevad need väga harva,“ ütles tervise- ja tööminister Urmas Kruuse infopäeva avakõnes. „Alates käesoleva aasta juulist on meil võimalik kaitsta väikelapsi ka rotaviirusnakkuse vastu ning säästa neid haiguse eest, mis on väikese lapse jaoks raske füüsiliselt ning emotsionaalselt kogu perele. Laste tervise huvides on vaktsineerimine ülioluline,“ lisas Kruuse.

Rotaviirusnakkus on viiruslik haigus, mis põhjustab mao-peensoole põletikku (gastroenteriiti). Haigestunud, ennekõike alla 5 aasta vanused väikelapsed, vajavad sagedasti haiglaravi. Tegu on kõige sagedasema väikelaste hospitaliseerimist vajava vaktsiin-välditava haigusega Eestis. Haigust iseloomustab äge algus ning selle peamised sümptomid on oksendamine, vesine kõhulahtisus ja palavik.

Lisainfot leiate siit.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments