Gripihooaeg on alanud, Läänemaal viirushaigusi vähe

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Epidemioloog Lea Kiis. Foto: Arvo Tarmula

Lea Kiisi sõnul on praegu õige aeg hakata ennast gripi vastu vaktsineerima. Foto: Arvo Tarmula

Gripihooaja alguseks loeb terviseamet oktoobri esimest nädalat ja seni on haigestumiste arv tavapärasel tasemel. Terviseameti Läänemaa esinduse vaneminspektor Lea Kiis tuletas meelde, et on aeg gripi vastu vaktsineerida.

„Praegu ei ole veel millestki raporteerida,“ ütles Kiis vastuseks küsimusele, kas gripp on juba ka Läänemaale jõudnud. Terviseameti teatel ei ole alanud hooajal Eestis kinnitatud ühtegi gripijuhtu. „Hetkel on kõige olulisem sõnum hoopis see, et on õige aeg hakata gripi vastu vaktsineerima,“ märkis Kiis.

Kiis ütles, et Läänemaa inimesed on hakanud gripi vastu vaktsineerimist tõsiselt võtma. „Eelmisel aastal tekkis korraks isegi selline olukord, et vaktsiin sai vahepeal otsa,“ rääkis ta.

Vaktsineerimist soovitab terviseamet kindlasti inimestele, kellel vanust enam kui 65 eluaastat, kellel on kroonilisi haigusi, immuunpuudulikkus või kes saavad immuunsüsteemi pärssivaid ravimeid. Vaktsineerimine on väga oluline ka hooldekodude personalile ja klientidele, tervishoiutöötajatele ning rasedatele.

Koos sügisega saabuvad ka ülemiste hingamisteede viirusnakkused. Läänemaal nagu ka kogu Eestis oli haigestumiste arv eelmisel nädalal vaatamata kehvadele ilmadele pigem madal – 62. „Haigestunute seas on lapsed ja tööealised inimesed, vanemaealisi ei ole väga palju,“ lisas Kiis.

Haapsalu perearst Ilme Leova tuletas meelde, et alates sügisest kuni kevadeni tuleks kindlasti võtta D-vitamiini, mis on oluline immuunsussüsteemi toimimiseks. „Mina ei viimaste aastate jooksul näinud, et kellelgi oleks D-vitamiini näit vereproovis normis või üle selle – ikka on kõigil vähem,“ ütles Leova.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments