Koroonaviirusega nakatumine kolmekordistunud

Elen Freivald

elen@le.ee

Läänemaa haigla ravijuhi Alge Vare sõnul jõuab haiglasse peaaegu iga päev üks-kaks koroonahaiget. Arhiiv

Vaid kuu ajaga on nakatumine koroonasse kolmekordistanud. Viimase viie nädala jooksul on Läänemaale lisandunud kokku 60 koroonapositiivset.

Kui siiani olid nakatunud peamiselt Haapsalu ja Lääne-Nigula elanikud, siis nüüd on viiruse levik jõudnud ka Vormsisse. „Rahvastikuregistri andmetel on Vormsile lisandunud üks nakatunu, kuid kuna praegu me kellelegi ei helista ega inimest eraldi ei uuri, pole me kindlad, kas ta ka elab seal või on sinna sisse kirjutatud,” ütles terviseameti Lääne regiooni vaneminspektor Lea Kiis.

Eelmise nädalaga võrreldes on Läänemaale lisandunud 16 nakatunut. Kõige enam on koroonapositiivseid Haapsalus, siis Lääne-Nigulas ja seejärel Vormsi ühe inimesega. „Meie regioonis on tõusnud ka haigestunute keskmine vanus. Läänemaal on see praegu 60, aga see on üldine pilt,” lisas Kiis.

Ka reoveeproovid kinnitavad, et koroonaviirus ei ole kuhugi kadumas. Viimati oli Haapsalu reoveeproov roheline ehk viirusekandjaid piirkonnas polnud või oli neid väga vähe, jaanipäeval. Sealt edasi on viirusekandjate hulk reovees kas mõõdukas või viitab kohati ka laiemale levikule. „Viirus on olemas,” ütles Kiis. Küll aga rõhutas ta, et haigestumus on üle Eesti ja see ei ole ainult meie piirkonnas. „Paanikaks ei ole põhjust, sest tõus ei ole liiga järsk. Numbrid tõusevad rahulikult ja stabiilselt,” ütles Kiis.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Irja Lutsari fänn
1 aasta tagasi

Kui kopsupõletikuga ka nii usinasti tegeletaks…..

Nohupoiss
1 aasta tagasi

Jaheda ja vihmase suvega on külmetamine normaalne nagu vanasti…väike nohu ,köha,palavik,lihasvalu jne.Nädalaga möödas!
Aga sellel külmetusel on nüüd uus nimi-koroona ja nimi antakse just siis kui testima minna…Huvitav ainult see,et ka vaktsineeritud põevad koroonat ja mitte sugugi kergelt nagu reklaamivad.Minul see suvi nagu vanasti,jaheda suvega,lihtsalt külmetus.

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  Nohupoiss

Kas oled tohter-et tead nii täpse dignoosi-Jäta oma nohu juttud..parim kui saaksid ise tunda-mis asi see koro ona öigesti on- räägi siis.