Halduserformi toetab alla poole läänemaalastest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kui haldusreformi läbiviimist pooldab veidi üle poole Eesti elanikest, on läänlaste hulgas toetajaid alla poole.

Haldusreformi läbiviimist pooldas 51 protsenti Eesti elanikest, samas enam kui veerandil pole selles küsimuses oma arvamust, vahendas BNS ajalehte LP.

Siseministeeriumi tellitud küsitlus näitab, et märtsi lõpu seisuga toetas haldusreformi pisut üle poole Eesti elanikke, võrreldes eelmise, 2013. aasta septembrikuise küsitlusega on haldusreformi toetus mõnevõrra suurenenud. Leht nendib samas, et kuna küsitlus viidi läbi enne valitsuse vahetust ning toonane endine regionaalminister ja tema meeskond sõnastasid uurimisküsimuse nii, et nimetatud oleks konkreetselt tema tõmbekeskuste plaan.

Haldusreformi toetajate osakaal on suurim ettevõtjate, juhtide ja tippspetsialistide, kõrgema sissetulekuga ning kõrgharitute seas.

Piirkonniti on pooldajaid rohkem Kesk-Eestis, külades ja alevikes. Seevastu Tallinna ja Lääne-Eesti elanikest toetab haldusreformi vähem kui pool. Eestlaste seas on reformi toetajaid 54 ja muulaste seas 45 protsenti.

Umbes neljandik eestimaalasi ei arva reformist midagi. Leht nendib, et kui mittearvajad kõrvale jätta, pooldab haldusreformi koguni 71 protsenti Eesti inimesi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments