Saaremaa uuele vallale pakuti 50 nime

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saarte HäälKolme valla, Kaarma, Kärla ja Lümanda ühinemisläbirääkimiste käigus korraldatud nimekonkursi tulemusena saadetakse volikogudele valiku langetamiseks nimed Saaremaa vald, Lääne-Saare vald ja Südasaare vald. Nii otsustas eile Kärlal koos olnud ühinemisläbirääkimiste juhtkomisjon, kirjutab Saarte Hääl.

Kokku pakuti avalikul konkursil välja 50 nime. Neist huvitavamad olid juhtkomisjoni hinnangul näiteks Kääralda, Kilplala, Vahesaare, Kadastiku, Suurevalla, Kolmjala, Uuevalla ja Keskpunkti.

Ühinemisteemalisel kodulehel on avaldatud ka uue valla võimalik üldstruktuur. Selle kohaselt on vallavanema otsealluvuses kantselei ja raamatupidamine. Struktuuris on ette nähtud ka Kärla ja Lümanda teeninduspunktid.

Ühinemislepingu projekt on praeguseks saadetud valdade komisjonidele ülevaatamiseks ja ettepanekute tegemiseks. Tuleva nädala alguses toimuvad taas valdade vahelised töörühmade koosolekud, kus projekt ühiselt üle vaadatakse. Pärast seda esitatakse lepingu projekt heakskiitmiseks volikogudele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments