Ema ja tütar avasid ühisnäituse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 18

Teisipäeval Haapsalu kunstikooli galeriis avatud näitus on eriline selle poolest, et ühisnäitusel on korraga väljas ema ja tütre tööd.

Nii ema Katrin kui ka tütar Grete Murr on tegelenud mitme kunstiliigiga ja nii näeb ka kunstikooli galeriis nii keraamikat, maali kui ka joonistusi.

Haapsalu kunstikooli lõpetanud ja nüüd Kuresaares dekoraator-stilistiks õppiv Grete Murr on enda jaoks avastanud söe ja pastellide kooskõla. „Selline vaba ja taltustamatu stiil joonistamiseks pakub mulle kõige enam naudingut,” ütles Grete.

Kui Grete on kunstiga lapsepõlvest alates järjepidevalt tegelenud, siis Katrin otsustas maali juurde tagasi pöörduda 20 aasta pikkust pausi.

Katrin Murr tunnistas, et pärast pikka pausi kunstikooli minnes pelgas ta kõige enam inimese joonistamist, kuid nüüd meeldib talle inimeste kujutamine väga. Teine meelisteema on tal loodus — koos abikaasaga looduses liikudes jäädvustab mees loodust fotole ja Katrin kasutab tema loodusfotosid inspiratsiooni ammutamiseks.

Tänu sellele, et appi on võetud fotograafia, mõjuvadki Katrin Murri loodusmaalid väga realistlikult. Erinevalt tütrest, kes värve kasinalt kasutab, tunnistas Katrin, et talle meeldib just värvidega mässata.

Katrin ja Grete Murri näitus jääb kunstikooli galeriis avatuks aprilli lõpuni.

Fotod: Arvo Tarmula
IMG_9613-vi

IMG_9614-vi

IMG_9615-vi

IMG_9616-vi

IMG_9618-vi

IMG_9619-vi

IMG_9626-vi

IMG_9628-vi

IMG_9632-vi

IMG_9636-vi

IMG_9646-vi

IMG_9654-vi

IMG_9679-vi

IMG_9681-vi

IMG_9683-vi

IMG_9702-vi

IMG_9703-vi

IMG_9704-vi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Subhash
10 aastat tagasi

Da ich deine Seite so toll finde und meinen eestrn Blogaward verliehen bekomme habe, mf6chte ich diese Freude mit dir teilen. Somit verleihe ich dir hiermit feierlich einen von ffcnf Blogawards die ich weitergeben darf. Also schau doch einfach mal bei mir vorbei und hole dir deinen Award ab. Liebe Grfcdfe