Juhtkiri: Naabrite kaitseks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Linn peab kaitsma oma elanikke. Morobelli kalatehase läheduses elavad inimesed on juba aastaid kurtnud, et ettevõttest tulev lärm ei lase neil rahulikult elada. Iseenesest pole selles midagi erilist, et tihedalt asustatud piirkonnas satuvad elanike huvid vastuollu ärihuvidega. Nõuete piirnormidel mängides juhtub aeg–ajalt, et ettevõtte eksib ja rikub nõudeid.

Kuri on aga karjas siis, kui omavalitsus, kes peaks oma elanike heaolu eest seisma, ei suuda midagi ette võtta, et olukorda parandada. On lubamatu, et eelmisel kevadel laekunud kaebusele vastati alles mõne nädala eest.

Kui müra mõõtmise aruanded olid jäänud linnavalitsusele edastamata, tulnuks neil mõõtjaga ühendust võtta ja meelde tuletada, et neile andmed saadetakse.

Ei ole reaalne lootma jääda, et firma oma vabast tahtest tootmist tagasi tõmbab. Äriettevõttel on siiski peamine kasum. Ei ole üllatav, et tagajärjeks on ebamugavused ümbruskonna inimestele, kui linnavõim ei rakenda oma piirides kehtivaid reegleid ja ettevõte saab omasoodu talitada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments