Haapsalu ei luba Müüriääre kohvikul terrassi rajada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu Müüriääre kohvik tahtis Kodanike torni juurde murule terrassi rajada, kuid Haapsalu linnavalitsus ei ole selle ideega nõus.

Müüriääre kohviku omanik Marget Vatku rääkis, et linnavalitsus teatas suuliselt, et linn ei soovi, et haljasalale terrass tuleb.

„Olime arvestanud, et saame sinna terassi. Mullu Eelmisel aastal näis linn olevat sellele mõttele avatud,“ ütles Vatku.

Vatku ütles Lääne Elule, et kaalus hetkeks, kas vaidlustada linnavalitsuse keeldumine, kuid mõtles siis ümber: „See ei tasuks ära.”

Haapsalu linnapea Urmas Sukles kinnitas, et Müüriääre kohvikule vastati eitavalt. Ta polnud nõus, et linnavalitsus muutis viimasel hetkel meelt.

„Me pole andnud kellelegi positiivset vastust haljasalale ehitamiseks,“ kinnitas Sukles.

Suklese sõnul on linnal seda ala vaja Haapsalu enda suviste ürituste tarbeks.

„Valge Daami päevad ja midagi käsitööga seoses,“ tõi Sukles näiteid.

Vatku ütles, et Müüriääre kohvik ei ole hetkel veel esitanud taotlust tänavale terrassi rajamiseks.

„Uskusime, et kuna oleme ainsana Karja tänava linnusepoolses servas, antakse tänavaterrassi ehituseks load üle tee jäävatele asutustele ja meie saaksime olla haljasalal,“ rääkis Vatku.

„Karja tänavat ühesuunaliseks muuta või suveks lukku panna ei saa,“ märkis linnapea.

Sukles ütles, et kui Müüriääre kohvik võib mõned lauad kõnniteele üles seada selliselt, et ka ratastooli ja lapsevankriga mööda mahub.

„Müüriääre kohviku terrassi rajamine tänavale eeldaks liikluskorralduse olulist muutmist,“ ütles Sukles.

Müüriääre kohvikust on ette jõudnud Hapsal Dietrich, Haapsalu Raamat ja Pizza Grande, kes on kõik juba esitanud taotluse tänavaterrassiks.

„Kõigi nende projektid on samas mahus, kui eelmisel aastal,“ ütles Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman.

Vikman rääkis, et ilmselt tuleb sarnaselt eelmisele aastale ka tänavusel suvel Karja tänaval kiirusepiiranguks 10 km/h. Kahesuunalise tee puhul peab autode jaoks vaba ruumi jääma vähemalt 6 meetrit, mis teeb väga keeruliseks kahel pool teed asuvate terrasside rajamise.

Vanalinna kohvikute terrassid

Eelmise suvega samas mõõdus ja asukohtadega terrasside jaoks esitasid taotluse Karja tänava äärsed söögikohad Hapsal Dietrich, Haapsalu Raamat ja Pizza Grande.

Aptek loobus esialgsest plaanist rajada tänavaterrass. Omanik Kai Tarmula ütles, et nad arendavad pigem oma hoovi.

Kui Talumehe kõrtsi ette tulev terrass peaks saama heakskiidu, muutuks Karja ja Ehte tänava ringristmik ajutiselt tavaliseks ristmikuks. Ehte tänavalt tulevad autod peaksid siis sõitma esialgu Lossiplatsi suunas ja seejärel ümber purskkaevu Karja tänavale pöörama. See tähendab, et Rootsituru esine ristmikulõik muutuks kahesuunaliseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elmikule
10 aastat tagasi

Ega Vatkud ju väga meeldivad ole….- AGA ! kas Elmik on meeldiv (pugeja)?
Kohvik teenendab nii meeldivaid kui ebameeldivaid kliente.
Vatkud räägivad asju otse välja!
Linnaisad manipuleerivad! ( soosivad meeldivaid, eiravad ebameeldivaid ) ?
Ehk siis poliitilises keeles tõlgituna…………..
TULE TAEVAS APPI!

Elmik
10 aastat tagasi

Miks üldse on vaja tänavale terrasse, kui on olemas sisehoovid? Ja ütleme nii, et kuidas küla koerale, nõnda koer külale. Miks paljud arvavad, et need Vatkud väga meeldivad on, kui oma tahtmist ei saa, siis ossa poiss ja olgem ausad, hr. võiks inimestega suhtlema õppida ikka küll!

Kenneth
10 aastat tagasi

Kas ma peaks Keskilaiule ja Suklese tulema korruptsiooniõpetust tegema? Naljatilgad, te olete ikka uskumatult lollid seal Haapsalus. EELMINE AASTA jamasin juba Teiega. Pean jälle tulema? Andke siis kogu Haapsalu vanalinn oma korruptandist-narkarist kohvikuomanikule? Geeniused.

kunn
10 aastat tagasi

Mulle küll meeldiks talumehe kõrtsi ees terrasil õllet libistada ja suitsukest pahvida. Samas on seal hea vaateväli, näeb rahvast ja saab sõpradega naisi kommenteerida kellel on hea säärejooks kellel ei ole. Kui liiga palavaks läheb, siis astud paar sammukest purskkaevu juurte ja kastad külma veega haiget pead. Õlle peaks ka natuke odavam oleks näiteks 1.50€

Mõistusega
10 aastat tagasi

….võttes Karja tänavat kinni panna ei saa- siis lihtsalt paljud turistid ei tuleks(bussidega) vanalinna,sest ei pääse Lossiplatsile parkima ja haigla juures ei jätku kindlasti parkimiskohti. Küll aga vapustab mingi(Talumehe) kõrtsi soov niigi kitsa vanalinna ringteele terass rajada.See halvab bussiliikluse ja konisid täis tänav ning purskkaevu kusevad tüübid pole küll parim viis Haapsalut reklaamida….

tahtmise küsimus
10 aastat tagasi

Pole mina läänlasena Haapsalus käies märganud, et seal haljasala kogu aeg midagi toimuks. Terrass mõne lauaga mahuks sinna ära ja jääks ruumi ka muuks.

Kohalik
10 aastat tagasi

https://online.le.ee/2013/06/06/karja-tanava-liikluskorraldus-ajas-kodanikud-tagajalgadele/

Selles artiklis on jutt, et linnapea on pakkunud Müüriäärele võimaluse laieneda haljasalale.

reform
10 aastat tagasi

Eks Vatku oli ju valimistel vales paadis ja ka ta väljaütlemised vaevalt linnapeale meeldivad. Nüüd lihtne kraan kinni keerata.

Mis toimub?
10 aastat tagasi

Ringliikluse keeraks tagurpidi ( väga imelik !), aga edukale ettevõtjale paneks jala ette ? Jupike müüriäärest on ikka väga palju palutud?
Kurb- kui poliitikud mängivad liivakastides !

Toits
10 aastat tagasi

Tahaksin hoopis raudtejaama ette õllekasse tänava terrassi teha. Siis kõik kodanikud saaksid kohe head õlut luristada ja nime vihikusse kirjutada.