Juhtkiri: Kes vastutab?

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Jaanuaris kirjutas Lääne Elu, et Vikerkaare lasteaia rühmad töötavad linna teistes lasteaedades, kauaoodatud remont aga viibib veidi.

Esimest korda pidi remont algama 2011. aasta sügisel, 2014. aasta märtsis ollakse järjekordse takistuse ees. Remont on edasi lükkunud kuuendat korda. Viimase kava järgi pidi ehitushange lõppema veebruaris ja ehitus algama märtsis.

Nüüd ütleb Haapsalu aselinnapea, et hanke tühistamine on kahetsusväärne, kuid ta ei usu, et selle taga oli pahatahtlikkus.

Süüvimata kõigisse aina edasi lükkunud remondi üksikasjadesse ja tuginedes vaid sellele, mis seisus ollakse täna, tekib vägisi tunne: kõik tahtsid parimat, aga välja tuli nagu tavaliselt.

Lood, et süüdi on inimlik eksitus, näpuviga, juba töölt lahkunud ametniku tegematajätmine vms, on klassika. Keegi ei tahtnud paha, linn pole süüdi, ministeerium pole süüdi, üldse mitte keegi pole süüdi, aga kes siis lõppude lõpuks vastutab? Või ei vastutagi? Ka siis mitte, kui remont ei ole valmis ka 2015. aasta jaanuariks?

Kas siis tõdeb teine aselinnapea, et ega jah, meil olegi seda lasteaeda vaja ainult selleks, et äkitselt kolib linna mõni noor pere? Tõenäoliselt kõlaks see väide siis isegi veenvamana kui praegu. Lasteaia vajaduse põhjendusena kõlab nn igaks juhuks lastead igatahes õõnsalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kafka
9 aastat tagasi

tüüpiline süsteemi viga. aga ametniku hariduse mõõt on ettenägelikkuse võime aga seda ei paista olema ju mitte kustkist otsast olema. Mina kuulsin et liina põld pidi sukleselt flöödi tunde võtma sellepärast polegi aega teemadega tegeleda.

Juku
9 aastat tagasi

Kentsakas on aselinnapea Vikmani väide, et ta ei näe selle taga pahatahtlikust. Ametnik ei saa ise oma tegemata tööd sedaviisi õigustada. Kui see ei ole pahatahtlik, siis mis veel, kui lepingusätteid eiratakse LV poolt?

Eelmisele
9 aastat tagasi

Kui jõuluvana võis neli aastat palgal olla, ilma et keegi oleks näinud teda midagi tegemas, arvamas või sõna võtmas, siis Liina Põld praegu lasteaia eest küll veel ei vastuta.

küsimus
9 aastat tagasi

Kas keegi on üldse kuulnud mida see Liina Põld seal teeb?Mitte midagi ei kuule,lootsin suurt arengut,avalikke sõnavõtte aga vaikus.MIks?

ajuhans
9 aastat tagasi
Reply to  küsimus

sest kõik on JOKK teil seal haapsalus,eks küsige lipstoki suklese ja veel paari loli käest,neid pidi rahastama ka endine taksojuht,kellel SUURED firmad seal ja eesotsas ……. edasi ei viitsi lampi KELLEGI tööd teha, MILLEKS meil kapo,aga selleks,et teha polioitilisi LÜKKEID JA muud HUVIRTAVAT,nii et OLGE RAHUL,ja ärge virisege,ISE VALISITE,LOLID

Ahto
9 aastat tagasi

Kollektiiv vastutab 🙂 Tegelikult ei vastuta jah keegi . Kui asi ikka päris kiiva kisub ,siis nagu meeletu karistusena ,võtab keegi endale poliitilise vastutuse . Vastutuse võtmisele järgneb tavaliselt tagsiastumine ,nii et ei tasu loota ,et keegi vastutaks.

merle
9 aastat tagasi

Sukles vastutab – aga tema ei saa ju vastutada, tema ei saa enda arsti haridusega ju aru mis üldse toimub, mille eest vastutama peab ja mis asi see vastutus üldse on.