EAS turismiarendusest: Ööbige Haapsalus ja külastage kõrvalvaldasid

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Piiskopilinnus on Haapsalu üks olulisemaid vaatamisväärsusi. Foto: Arvo Tarmula
Piiskopilinnus on Haapsalu üks olulisemaid vaatamisväärsusi. Foto: Arvo Tarmula

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso toonitas täna MTÜ Lääne-Eesti Turismi ja MTÜ Läänemaa Turismiga peetud arutelul, et keskenduda tuleks siin pikaajaliselt viibivatele turistidele, kes ööbiksid Haapsalus, kuid külastaksid ka teisi Läänemaa piirkondi.

“Millegi täiesti uue loomine ei ole praegu väga reaalne,” ütles Mutso. Tema sõnul tuleks keskenduda olemasoleva tugevamaks tegemisele. Haapsalus olev suur valik majutusvõimalusi ja linna tuntus välisturul on eelisteks Läänemaa keskseks peatuspaigaks olemisel.

“Kõik see peaks töötama maakonnaülese ketina,” rääkis Mutso. Ainult Haapsalule keskendumine ei võimaldaks tema kinnitusel ära kasutada kogu turismipotentsiaali, mida Läänemaal pakkuda on.

Mutso leidis, et tavaturistid, keda võiks kõige rohkem olla, ei huvitu mingist spetsiifilisest asjast väga detailselt. Pigem on oluline, et oleks palju erinevaid tegevusi, mille seast valida.

Ta oli seisukohal, et omavalitsused saaksid sellisel moel suuremat tulu, kui panustades mõnele lühiajalisele ja väikse huviliste arvuga nišivaldkonnale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juhan
10 aastat tagasi

Väga õige liikumise kohapealt, puudub ju täielikult viis, kuidas see turist, kes ei ole oma transpordivahendiga, saaks Haapsalust Kullamaale, Martnasse jm vallakeskusse ja kes näiteks hiljem pakub transporti sealt edasi Voosemetsa turismitallu või Algallika Keskusse Hanilas või mõnesse Nõva kaunisse majutuskohta? Puudub infrastruktuur ehk nii transport, teavitamine jm, mis peaks siin enne paigas olema. See eeldaks isegi mingeid transfeeri teenust pakkuvate ettevõtete ilmumist turule. Teiseks saame siin rääkida ikkagi üksikkülastajatest, peredest või väikegruppidest. Neid majutusasutusi, kes suudaksid bussitäie turiste normaalsetes tingimustes, ilma mingite lisavooditeta ära majutada ja ka toitlustada, on väljaspool Haapsalu linna väga vähe, piisab kindlasti ühe käe näppudest.… Loe rohkem »

kogukondlane
10 aastat tagasi

Miks ei võiks ööbida ka teistes valdades,on ju väga ilusaid majutuskohti.

HRT
10 aastat tagasi

Üldiselt õiged mõtted, kuid kuidagi liiga üldine jutt!?
Ja eriti peaks märkama, kuidas turistid liikuda saaks, nii Haapsallu kui ka maakonnasiseselt.