Urve Palo sõnad läksid Estonian Airile maksma 65 000 eurot

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Urve Palo. Foto: Rene Riisalu/Presidendi kantselei/Wikimedia Commons, cc-by-sa-3.0
Urve Palo. Foto: Rene Riisalu/Presidendi kantselei/Wikimedia Commons, cc-by-sa-3.0
Majandus- ja taristuministrina tööle asuva Urve Palo ütluse peale, et Estonian Airi ootab tõenäoliselt pankrot, vähenes lennufirma piletimüük päevaga poole tuhande ostu võrra, kirjutas Ärileht.

„Kui räägime Estonian Airist, siis see on Juhan Partsi seitsmeaastase ministriks oleku ajal sisuliselt pankroti veerel. Väga suur tõenäosus on, et Euroopa Komisjon seda riigiabi luba ei anna ja selle tõttu võib arvata, et ta pankrotti läheb,” ennustas sotside ministrikandidaat Urve Palo eelmise neljapäeva õhtupoolikul Delfi videointervjuus just tema haldusalasse kuuluma hakkava riigifirma saatust.

Reedene päev kulges rahvusliku lennufirma klienditeenindusele juba punaste telefonidega, sest segaduses Estonian Airi kliendid nõudsid selgitusi ja ostetud piletite eest raha tagasi ning päev lõppes kahjudega.

Arvestuslikult võib tulevase ministri mõtlematult õhkupaisatud sõnade maksumust hinnata ligikaudu 65 000 euro suuruseks, sest müümata jäi hinnanguliselt 500 lennupiletit. Just nii suur oli Eesti Päevalehe andmetel müügitulemuste vahe, võrreldes läinud reedet ja varasemaid päevi või eelmise kuu sama perioodi.

Kui arvestada ettevõtte varem avaldatud andmeid piletitulu kohta, et ühe reisija pealt teenib Estonian Air keskmiselt 130 eurot, siis vähenenud broneeringuid arvestades võib hinnata, et Urve Palo üks lause maksis mitukümmend tuhat eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader review
10 aastat tagasi

I value the blog article.Really looking forward to read more. Great.

server storage rack
10 aastat tagasi

I am so grateful for your post.Really looking forward to read more. Keep writing.

Los Angeles
10 aastat tagasi

I appreciate you sharing this blog post.Much thanks again. Awesome.

5 dollars
10 aastat tagasi

I value the blog article.Really looking forward to read more. Much obliged.