Kaubamaja Konsumis ostjate lemmikud on toorjuustu ploomikreem ja tuunikalapirukas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaubamaja Konsumi üheks lemmikuks oli toorjuustu ploomikreem (nr 2, tagaplaanil) ning kõrge hinnangu sai ka jääsalat suitsulõhega (nr 1 esiplaanil). Foto: Urmas Lauri

Kaubamaja Konsumi ostjate üheks lemmikuks oli toorjuustu ploomikreem (nr 2, tagaplaanil) ning kõrge hinnangu sai ka jääsalat suitsulõhega (nr 1, keskel esiplaanil). Foto: Urmas Lauri
Kaubamaja Konsumi ostjate üheks lemmikuks oli toorjuustu ploomikreem (nr 2, tagaplaanil) ning kõrge hinnangu sai ka jääsalat suitsulõhega (nr 1, keskel esiplaanil). Foto: Urmas Lauri

Leidmaks uusi tooteid igapäevavalikusse ning selgitamaks ostjate eelistusi, toimus eelmisel nädalal Haapsalu Kaubamaja Konsumis uute toodete konkurss. Külastajail oli võimalik uusi tooteid hinnata. Žürii ning ostjate eelistuste põhjal selgitati välja ostjate lemmikud.

Konkurss oli ostjate hulgas väga populaarne ning kokku laekus 246 täidetud hindamislehte, ütles Haapsalu tarbijate ühistu kaubandusdirektor Piret Rüütel.

Kaubamaja kokad ja pagarid olid välja mõelnud 27 uut rooga ja küpsetist ning nelja päeva jooksul sai neid kõiki ka kaubamajas maitsta.

Kiidusõnu said kokku 19 uut toodet, mis kõik võetakse Kaubamaja Köögi ja Pagari tootmisse.

Ostjate lemmikuks osutus valmistoitude seas toorjuustu ploomikreem, mille autoriks on Külli Tiirmaa ning pagaritoodete seas Taimi Pärtma tuunikalapirukas.

Tooteid hindas ka žürii, kes tõi välja nii pagaritoodete kui valmistoitude osas kummaski välja kolm parimat. „Kuulusin ka ise žüriisse ning tean, kui raske valiku ees otsustamisel oldi,“ nentis Rüütel ja lisas, et kõigile osalenud töödele oleks ta tahtnud maksimumpunktid anda.

Žürii poolt said kõige paremad hinded valmistoitude seas Anne Valliku köögivilja-ahjuroog ning pagaritoodete seas Lea Ranna marja-martsipanimuhvin.

Kõrge hinnangu said ka Külli Tiirmaa jääsalat suitsulõhega ning Ester Kozlovski mandariini- broilerisalat.

Pagaritoodetest tõsteti esile ka Ludmilla Villandi kilupirukat ning kodust kooki.

„Kõik auhinnatud tööd on müügil alates homsest, 19.märtsist nii Kaubamaja kui ka Uuemõisa Konsumis ning Jaama ja Vanalinna AjaO kauplustes,“ kinnitas Piret Rüütel.

Kui tavaliselt tuuakse suurtesse supermarketitesse värske toit kuskilt eraldiasuvast suurköögist või kasutatakse värskete saiade küpsetamiseks kaupluses varasemalt suurtootmises sügavkülmutatud tooteid, siis Kaubamaja Konsumis on asjad pisut teisiti.

„Värske kohalik toit valmib Haapsalu Kaubamajas kohalike kokkade ja pagarite käe all otse kaupluses kohapeal,“ selgitas Piret Rüütel.

„Kui kaugelt värske toit poeletile jõuab, ostjad tavaliselt ei mõtle. Ometi hindavad Konsumi ostjad kõrgelt just kohalikku toitu ning selle lühikest teed tarbija toidulauale, mis tagab toidu värskuse,“ lausus Rüütel.

Nii Kaubamaja Konsumist kui ka Uuemõisa Konsumist on võimalik kõigil värsket kohalikku toitu ka iga päev osta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Müüjad on okei
10 aastat tagasi

Uuemõisa Konsumis. Müüjad on tublid ja teevad oma tööd. Mis ei meeldi, on jah lahtine saiakeste-pirukate lett, nagu eelkõnelejad rääkinud. Iga suvaline näpib neid. No ei taha pärast seda osta, ei taha. Üks fakt segab veel. Sinised ostukorvid on kohutavalt mustad. Ka see häirib. Neid peaks siiski pesema teatud aja tagant. See peaks käima üldhügieeni hea tava hulka. Aitäh.

korv
10 aastat tagasi

Nõus. Aga Säästuka räpakorvideni on veel arenguruumi küll ja küll.

1 naine
10 aastat tagasi

ka mind härirb, et saiakesed on igal pool lahtiselt müügil, v.a. Selver, Rimi ja Maxima ja sealt ma saiakesi ka ostan.

Kaubamaja püsiklient
10 aastat tagasi

Ka Kaubamajas on saiakeste lett lahtine, Rimis on lahtine, Kastanis lahtine. Ainult Selveris on kinnine.

Uuemõisa Konsumi püsiklient
10 aastat tagasi

Jah , kõik see jutt on õige . Aga -mind häirib väga see , et Uuemõisa Konsumis on saiakeste lett lahtine . Olen sellele ka kaupluses tähelepanu juhtinud , aga kõik on endiselt samamoodi .Müüja , (vanem hallipäine naine ) lubas minu suulise kaebuse edasi anda ,aga miskit ei ole muutunud . Käivad ju kaupluses igasugused inimesed , ka haiged .Mina EI TAHA osta selliseid saiakesi , mis on igasugustele pisikutele avatud ! Tootmisdirektor P.Rüütlile tahaks öelda ka seda , et teenindajad peavad korrektsed välja nägema . Sealsamas liha-,vorsti -ja saialetis töötab üks vanem tumedapäine naine , kellel on küünarnukkide… Loe rohkem »

eelmise postituse jätkuks
10 aastat tagasi

Minu meelest on Uuemõisa Konsumis Haapsalu kõige toredamad müüjad!