Vilosius: meil ei olnud valitsuskriisi, aga nüüd on

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Toomas Vilosius. Foto: Regionaalhaigla
Toomas Vilosius. Foto: Regionaalhaigla
Reformierakonda kuuluv endine sotsiaalminister Toomas Vilosius tõdes, et Eestis seni valitsuskriisi ei olnud, aga Siim Kallase otsuse järel loobuda valitsuse moodustamist on kriis käes.

“Ma tõesti lootsin, et temast saab uus peaminister, aga inimlikult ma mõista tema sammu. Olen ise olnud kunagi poliitikas piisavalt kaua, et ära tunda, kui suurt survet talle nii poliitikute kui ka ajakirjanduse poolt avaldati,” rääkis Vilosius Postimehele antud intervjuus.

“Eks sel pioneeripõlvkonnal on makulatuuri korjamine veres ja neid pabereid tuleb veel,” nentis Vilosius. “Minu hinnangul on toonasest ajast väga raske leida poliitikut või ärimeest, kes poleks alla kirjutanud mõnele paberile, mis tänapäeval ei kannataks enam kriitikat või isegi mitte valgust. Kui tahame, et riigi arengu määraksid kunagised paberid, mitte soov edasi minna, siis oleme õigel teel.”

Vilosiuse sõnul ei olnud meil valitsuskriisi, aga nüüd on. “Et kriis oleks täielik, võiksime veel korraldada erakorralised valimised,” ütles Toomas Vilosius.

Vilosius ütles Postimehele, et ta ei tunne enam Reformierakonna siseelu nii hästi, kuid igal pool toimub ühel hetkel paratamatult kaadrivahetus. “Asendamatuid muidugi ei ole, kuid kas asendajad jõuavad kerkida 2015. aasta kevadeks, on kahtlane. See samm erakonda ei tugevda ning ma arvan, et kevadistel eurovalimistel ja järgmistel riigikogu valimistel Reformierakonnal hästi ei lähe,” nentis kunagine Lääne maakonna volikogu esimees ning hilisem Haapsalu volikogu liige Toomas Vilosius.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
huviline
10 aastat tagasi

kas tegemist härraga,kes reformis kunagi meditsiini ja algatas perearstisüsteemi Eestis ?